0

Lezing: Forum Rotterdam

Lezing: Forum Rotterdam
zo 13 september 202012:00 - 14:00
georganiseerd door Donner

VOLGEBOEKT | In het kader van 'Dag van de architectuur Rotterdam' geven Sander Nelissen, Arno de Vries en Mark Veldman een lezing over Forum Rotterdam.

  • Entree: 12:00 tot 14:00 | VOLGEBOEKT
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam
 
Forum Rotterdam is een groot project midden in de Rotterdamse binnenstad. Samen met het H.H. de Klerkpand, waar voorheen Donner was gevestigd, omvat het een compleet stadsblok tussen het Binnenwegplein, de Lijnbaan, Beurstraverse en Coolsingel. Met chirurgische interventies wordt dit gemankeerde deel van de wederopbouwstad getransformeerd tot een levendig onderdeel van het centrum: van de restauratie en herbestemming van het rijksmonumentale bankgebouw en het gemeentelijke monument H.H. de Klerk tot de transformatie van de 70’er jaren kantoortoren naar een woongebouw en de grondige vernieuwing van de Lijnbaanwinkels.
 
© Ossip
 
Architect-partner Sander Nelissen en projectarchitect Arno de Vries van WDJArchitecten en associate-architect Mark Veldman van OMA vertellen speciaal voor de Dag van de Architectuur en de Open Monumentendag over de historie en het resultaat van deze complexe opgave. De lezing vindt plaats in Donner, inmiddels gevestigd in het prachtig gerestaureerde pand waar de metershoge glasramen van kunstenaar Andries Copier weer toegankelijk zijn.

 

Architecten
WDJArchitecten i.s.m. OMA, 2017-2020
 
Info
Datum: Zondag 13 september 2020
Start: Donner, Coolsingel 129
Tijd: 12:00 tot 12:30 uur en 13:00 tot 13:30
 
VOLGEBOEKT