0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Literaire ontmoeting met Anne van den Dool

Literaire ontmoeting met Anne van den Dool
za 10 oktober 202010:30 - 11:30
georganiseerd door Donner

Jong literair talent Anne van den Dool wordt geïnterviewd door Sophie Zijlstra over haar nieuwe roman 'Vluchthaven'.

  • Entree: 10:30 - 11:30 | Toegang gratis - met reserveren
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Tweede roman van jong literair talent; Over hoe familieleed meerdere generaties kan doorwerken ‘Het is pas dag twee, blijf ik tegen mezelf herhalen, het is pas dag twee, maar het liefst was ik in hink-stap-sprongen naar de zee gesprint, had ik die envelop opengescheurd en had ik de inhoud leeggeschud boven de eerste de beste golf. Maar dat is niet hoe mijn oma het zou willen, besef ik. En dat was ook niet hoe hij het had gewild.’ Wanneer de Indonesische echtgenoot van haar grootmoeder overlijdt, reist Hannah af naar zijn geboorteland. Niet alleen om zijn as uit te strooien, maar ook om beter te begrijpen wie deze getraumatiseerde man was. Was hij echt liever daar dan hier, liever dood dan in leven? Zo onderneemt Hannah een eenzame zoektocht naar geluk, die vele vormen aanneemt, en die laat zien dat we elkaar soms pas na de dood beter begrijpen. Vluchthaven toont de fragiele kunst van het achterblijven, en laat zien hoe ver de schaduw van de geschiedenis kan reiken.

fotograaf: Elise Drenthe

Anne van den Dool (1993) is tekstschrijver, auteur en cultureel journalist. Ze studeerde film- en literatuurwetenschap en neerlandistiek aan de Universiteit Leiden en de Université de Lille. Ze schrijft voor onder meer NRC Handelsblad, de Koninklijke Bibliotheek en Het Nationale Theater. Ook is ze curator bij het Literatuurmuseum. In 2014 debuteerde ze met de roman Achterland. Ze publiceerde poëzie in Tirade, Poëziekrant en DWB. 

Toegang gratis, aanmelden verplicht. 
 


Let op:
Bij het aanmelden voor dit evenement dient u te vermelden met hoeveel personen u komt en of uw gezelschap uit 1 huishouden bestaat. (max. 2 personen per aanmelding) Mocht de link niet werken, dan kunt u uw aanvraag sturen naar donnerbibliotheek@donner.nl