0

Literaire oogst Tarwewijk

Literaire oogst Tarwewijk
zo 23 oktober 201616:00 - 18:00
georganiseerd door Donner

Op zondagmiddag 23 Oktober a.s. zal presentator Robert Tau zijn programma literaire oogst Tarwewijk eenmalig bij boekhandel Donner presenteren. Naast gedichten over de Tarwewijk zijn er ook andere gedichten te horen over Rotterdam. Hoe veelzijdig en verrassend al deze dichters zijn zult u dan ervaren. De poëtische hartslag zal u verbaasd doen staan.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Deze middag treden voor u op: Alexander van Elswijk, Tim Albus, Albert Prins, Theo Huijgens, Joz Knoop, Rieneke Minderman, Irmlinda de Vries&Thomas en Irene Verheij. De presentatie is in handen van Robert Tau.

Ook wordt er deze middag het literaire tijdschrift 'Hollands Metaal' gepresenteert en de bloemlezing Moordverhalen uit de Tarwewijk.

 

Albert Prins

Albert Prins schrijft gedichten sinds zijn middelbare schooltijd op het Revius College in Deventer, waar hij bekend was als de ‘Bredero van Revius’. Na een langjarige periode van ‘droogte’ (± 2000 tot 2012) is zijn dichtader weer actief geworden. Hij schrijft gedichten in diverse vormen en stijlen. Hij heeft, in de periode voor de ‘droogte’ gepubliceerd in Nederland en België.  Inmiddels heeft hij weer voorgedragen op podia in Rijnmond, de Zuid Hollandse Eilanden en Gelderland. Nieuwe gedichten zijn geplaatst in bundels van Polder Poëzie, de stichting Ongehoord, het Nederlands Dichterspodium en uitgeverij Kontrast.

 

Thomas Koppelaar

​Thomas Otto Michaël Koppelaar werd op 15 februari 1961 geboren te Geldrop uit het huwelijk van een vader uit Nederland en een moeder uit Nederlands-Indië. Na het Marnix gymnasium (beta richting) studeerde hij in 1983 af aan de HEAO te Rotterdam. Sinds zijn elfde speelt hij gitaar en sinds zijn veertiende piano. Vroeger als kind zong hij zichzelf in slaap met zelfbedachte liedjes of variaties op bekende liederen.

Vanaf 2007 is hij begonnen met het componeren van stukken voor gitaar solo – inmiddels bedraagt het aantal  stukken rond de 400 - hoewel hij eerder ook al als jongeling pogingen hiertoe had gewaagd.

CD’s in eigen beheer uitgegeven: 

  • “Mijmeringen”, 2010
  • “De dichter en de Nimf”, 2012
  • “Een nacht in de verzonken tuin”, 2014

Bladmuziek in eigen beheer:​

  • " Een Nacht in de verzonken Tuin ", 2014
  • " Het Spelen der Minne ", 2015

 

 

Irmlinda de Vries

Beeldend kunstenaar, Digitaal vormgever, Dichter en Oud-Coördinator/ Oud-Oprichter Kunstkring Schoonoord Rotterdam.

Irmlinda (1969), die in 1995 afstudeerde aan de WdKA te Rotterdam, is naast Beeldend Kunstenaar ook Dichter en Dtp-er. Het schrijven van gedichten is begonnen nadat zij de darkwave band Art.140 verliet in 1990. Het schrijven van engelse songteksten maakten vanaf toen plaats voor nederlandstalige gedichten en tekenen een sfeer van melancholie, worsteling en innerlijke woestenij enerzijds en aan de andee kant van romantiek, sprankeling en subtiele maar zachte diepgang anderzijds.

In 2008 kwam haar eerste dichtbundel bij Uitgeverij Denkraam te Rotterdam uit met de titel 'Het lied van de wachters van moeder aarde'.

Andere uitgaven deed zij in eigen beheer vormgeven en illustreren:

  • “Van achter een papieren muur”, 2011
  • “Vurige winterbloem”, 2012
  • “Dode egels op het grind”, 2014

 In 2015 is een dichtbundel verschenen met engelse vertalingen, die ook in eigen beheer is uitgegeven. De gedichten zijn vertaald door Ludy Bührs, dichter en vertaler te Gent

Dit jaar verscheen bij Uitgeverij Betelgeuze de eerste Facebook Dichtbundel “1000 Schonen” samengesteld door Marije Hendriks en Arie van den Ende, waarin naast de 990 andere gedichten 10 gedichten van Irmlinda zijn gepubliceerd. Irmlinda werd met 200 andere dichters en sing&song-writers gekozen uit 4000 inzenders om in dit lijvige boekwerk te mogen publiceren. Onlangs trad zij samen met haar vaste muzikale begeleider en partner Thomas Koppelaar op in een live uitzending van radio ParboFM die via het internet te beluisteren is. In het programma poëzie met Clair hebben de luisteraars wereldwijd kennis met hen kunnen maken. Interviews, gedichten en live klassieke gitaarmuziek gaven zij ten beste. 

Meer gedichten van Irmlinda zijn te vinden op Dichterskring.nl en www.gedichten.nl/schrijver/Irmlinda+de+Vries

persoonlijke website:

www.oermirm.wx.com/mysterium

 

 

Wilhelmina Irene Verheij

Opleiding: Sociale Dienstverlener en Gezinsverzorgster. Is Vrijwillig  Medewerkster Leeszaal Rotterdam West.Heeft in 2007 het boek Familieverhalen 1 geschreven is nu bezig met deel 2. Woont sinds 1954 in Rotterdam en heeft vier jaar op de Graansilo Maashaven gewoond. Schrijft sinds juni 2015 gedichten en korte verhalen over o.a.Rotterdam Zuid

"Ik probeer de kern van menselijke geest te vatten, de liefde van mensen en hun  inzet voor het leven van andere mensen, hun waardevolle aanwezigheid. Dit alles tracht ik  mijn in gedichten om te zetten, met zoveel mogelijk eenvoud in mijn teksten. Mijn eigen - (soms ludieke) belevenissen beschrijf ik graag in mijn gedichten en ik houd ervan de mensen (het publiek) te raken in hun hart en ik vind het ook fijn  ze lekker  te laten lachen!"

 

 

Alexander van Elswijk

Is geboren in de Hoeksche Waard en schrijf vanaf zijn 19 e poezie. Sinds 2006 zijn er twee bundels verschenen van zijn hand, respectievelijk : "Een bouquet ijsbloemen" en "Memoires van een Souffleur". Een derde bundel is in de maak. Deze dichter is lid van schrijversgenootschap Literaire Oogst Tarwewijk. 

Jan Cornelis de Bas

Nederlands historicus en dichter. Als dichter beweegt De Bas zich op het grensgebied van de light verse. Zijn werk gaat over het bijzondere van het alledaagse (het religieuze incluis) en bezit een ongecompliceerde filosofische inslag. In 2014 verscheen zijn zesde dichtbundel voor volwassenen: Mooiweerbericht. 

Olivier van Nooten

"Olivier van Nooten klooit graag met taal, sorry - bouwt werelden met woorden, beats met samples, sfeer met klanken. Zondag draagt hij teksten voor, zij het zonder gedragen toon (het is tenslotte weekend). Dankbaar voor alle misverstanden die de mens zo aandoenlijk maken, lacht hij steeds harder om zichzelf."