0

Literatuurfestival Woordnacht 2016

Literatuurfestival Woordnacht 2016
za 8 oktober 201621:00 - 22:00
georganiseerd door Donner

Op zaterdag 8 oktober 2016 vindt op 14 locaties in het stadshart van Rotterdam het literatuurfestival Woordnacht plaats. Ruim zestig auteurs nemen deel aan diverse programma’s, van performances en debatten tot talkshows en spoken wordvoorstellingen. Reserveren kan via www.woordnacht.nl

  • Entree: Meer informatie en kaartverkoop: www.woordnacht.nl
  • Locatie: Donner podium

Marcel Möring gaat in gesprek met Ernest van der Kwast over zijn nieuwe boek 'Het wonder dat niet omvalt' en andere literatuur.

 

© Keke Keukelaar

 

Al vijf jaar brengt Ernest van der Kwast odes aan mensen die kleur geven aan de stad. Van de glazenwasser van het grootste gebouw van Nederland, die drie maanden ouder is wanneer het laatste raam gelapt is en dan weer opnieuw begint, tot een paaldanseres in een nachtclub, die tijdens haar act naar de auteur kijkt zoals geen enkele vrouw ooit naar hem heeft gekeken. Ernest van der Kwast heeft oog voor de schoonheid van alledaagse levens en maakt van hun verhalen literatuur. Hij laat de lezer kennismaken met mensen die niet bekend zijn, maar wel betoveren: een taxichauffeur met het syndroom van Gilles de la Tourette, een vuurspuwer die het opneemt tegen een tank, een pianist die concerten geeft te midden van tweedehands wasmachines en stofzuigers.
Het wonder dat niet omvalt is een boek vol menselijkheid en schitterende verhalen, die inspireren tot beter kijken en luisteren.

 

FESTIVAL WOORDNACHT 2016

Datum: zaterdag 8 oktober 2016.

Programma van 19.00– 02.30 uur

Plaats: Rotterdam

Locaties Arminius (meerdere zalen), WORM (meerdere zalen), Boekhandel Donner, Parkhotel, Vineum, Boekhandel V/h Van Gennep, Galerie Christian Ouwens Galerie Cokkie Snoei, Nostra, De Ridder, Coffeecompany

Entree: € 15,- (passe partout voor alle locaties)

Meer informatie en kaartverkoop: www.woordnacht.nl