0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Lockdown - gedichten voor een ongewone tijd

Vanaf 20 november verrassen we onze klanten met een prachtig Rotterdams poëziecadeau. Op uitnodiging van Poetry International en Stichting Droom en Daad legden jonge Rotterdamse dichters en spoken word-artiesten hun beleving van de stille stad tijdens de lockdown in woorden vast. Die scherpe, troostrijke en inspirerende gedichten zijn nu gebundeld in de uitgave ‘Lockdown – gedichten voor een ongewone tijd’. Gratis voor u, bij besteding van 15 euro aan boeken. Kom snel langs, op is op.

Klanten van Rotterdamse boekwinkels en bezoekers van bibliotheekfilialen staat vanaf 20 november een leuke verrassing te wachten. Wat in april begon als een schrijfopdracht ter ondersteuning van jonge Rotterdamse dichters en spoken word-artiesten, mondt aan het einde van dit onwerkelijke jaar uit in een uniek poëziecadeau voor inwoners en bezoekers van de stad. Tien woordkunstenaars gingen tijdens de eerste lockdown op zoek naar de woorden voor hun beleving van de stilgevallen stad. Hun scherpe, persoonlijke en inspirerende gedichten zijn door Poetry International en Stichting Droom en Daad verzameld in de dichtbundel Lockdown - gedichten voor een ongewone tijd. Vanaf 20 november a.s. geven Rotterdamse boekwinkels bij minimale aanschaf aan 15,- aan boek en bibliotheekfilialen hun klanten en bezoekers de tien troostrijke gedichten voor virale tijden cadeau.


Hoe ontvangt u deze bundel

Deze dichtbundel, een initiatief van Poetry International en Stichting Droom en Daad, krijgt u cadeau bij aanschaf van minimaal 15 Euro aan boeken. Door dit artikel aan uw winkelmand toe te voegen wordt de bundel toegevoegd aan uw bestelling.

Bestel Lockdown


Verwondering over de plotse stilte, de onvoorziene eenzaamheid, de hunkering naar liefde, verstoorde routines, scheefgegroeide maatschappelijke verhoudingen en een niet te stuiten hoop op een betere wereld...

 
 
 

Gebundelde gedichten van Dean Bowen, Simone Atangana Bekono, Wessel Klootwijk, Frank Keizer, Maureen Ghazal, Derek Otte, Elten Kiene, Mariana Hirschfeld, Tomáš de Paauw en Elfie Tromp

Verwondering over de plotse stilte, de onvoorziene eenzaamheid, de hunkering naar liefde, verstoorde routines, scheefgegroeide maatschappelijke verhoudingen en een niet te stuiten hoop op een betere wereld; Lockdown - gedichten voor een ongewone tijd beslaat in tien gedichten een breed scala aan observaties en gevoelens over en losgekomen door de nieuwe pandemische werkelijkheid. De veertig pagina's tellende bundel is vormgegeven door Loes Sikkes en de gedichten worden vergezeld door portretten van fotograaf Alice Lucchinelli.

Simone Atangana Bekono zag tijdens de lockdown ‘de eenzaam opengaande lente’ en kon niet anders dan ‘daarover zwijgen tegen de mensen die je nu niet ziet’, en Elfie Tromp concludeerde: ‘er is altijd iemand anders / zelfs als je alleen bent’. Dean Bowen vouwde ‘een papieren nest om thuis te noemen’ en Tomáš de Paauw hoorde applaus ‘voor beroepen waar op bezuinigd wordt al jaren / alsof ze hiervoor niet zo nodig waren’. 

Het zijn maar enkele zinnen uit deze rijke verzameling gedichten die lezers in staat stelt om met de woorden van dichters ook eigen woorden voor dit absurde jaar te vinden.

Lockdown - gedichten voor een ongewone tijd wordt vanaf vrijdag 20 november 2020 als poëziecadeau aangeboden bij tien Rotterdamse boekverkopers bij besteding van 15 euro aan boeken en is af te halen bij alle filialen van Bibliotheek Rotterdam. De deelnemende boekwinkels zijn Boekhandel v/h Van GennepBoekhandel AmeszBosch & De Jong BoekverkopersDonner BoekenSnoekDe SlegteVan RietschotenMaximusBruna (Vuurplaat) en AKO/Bruna op Rotterdam Centraal Station. De cadeau-actie loopt zo lang de voorraad strekt!

De gedichten van Derek Otte, Elten Kiene en Tomáš de Paauw werden geschreven en verfilmd op initiatief van Rotterdamse Dakendagen. De verfilmde gedichten vind je op Rotterdamsedakendagen.nl