0

Lucinda Riley overleden

Lucinda Riley overleden
vr 11 juni 2021

Auteur Lucinda Riley, bekend van de Zeven Zussen reeks, is vrijdag op 55-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Xander Uitgevers, die haar boeken in Nederland uitbrengt, vrijdag bekendgemaakt. De Noord-Ierse schrijfster leed al enkele jaren aan kanker.

 

"Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie die zo belangrijk voor haar was", laat haar familie in een verklaring weten.

"We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette en iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed. Ze zal ons voor altijd blijven inspireren."

Riley werd vooral bekend dankzij haar veelgelezen reeks De Zeven Zussen. De reeks gaat over zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomen in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst.

Het zevende deel, De Zevende Zus, verscheen eerder dit jaar en stond weken achtereen op de eerste plek van De Bestseller 60. Het was de bedoeling dat het achtste en laatste deel in 2022 zou uitkomen.

Sander Knol, de Nederlandse uitgever en een goede vriend van Riley, noemt haar "een buitengewone vrouw met een indrukwekkende levenskracht en niet-aflatende toewijding aan het schrijven en haar boeken".

Bron nu.nl & Xander Uitgevers

Afbeelding Lucinda Riley © Catherine-Gonsholt-Ighanian

 

Boeken van Lucinda Riley

De zevende zus

De zevende zus

Lucinda Riley
€ 24,99
De zeven zussen

De zeven zussen

Lucinda Riley
€ 12,99
Storm

Storm

Lucinda Riley
€ 20,99
Zon

Zon

Lucinda Riley
€ 24,99
Schaduw

Schaduw

Lucinda Riley
€ 20,99
Parel

Parel

Lucinda Riley
€ 20,99