0
Vanaf €15,- geen verzendkosten.
I.v.m. de drukte bij PostNL kan vertraging in de levering optreden.

Maand van de Geschiedenis 2016

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. In oktober spoelen we terug, dit jaar rondom het thema Grenzen. We ontdekken hoe mensen door de eeuwen heen grenzen maken, veranderen, verleggen, bewaken en oversteken.

Van de Chinese Muur tot het IJzeren Gordijn, van sociale scheidslijnen tot culturele of mentale barrières: Een grens markeert, verbindt en verdeelt. Grenzen zijn bedoeld om mensen buiten of binnen te houden, om af te schrikken en veiligheid te bieden. Maar of ze nu geografisch, fictief of van prikkeldraad zijn: geen enkele grens is absoluut en eeuwig. De geschiedenis van grenzen heeft ons dat ook duidelijk gemaakt.

In de winkel beginnen we de Maand van de Geschiedenis met een lezing door Carolijn Visser over haar boek 'Selma', door het boekenpanel van DWDD gekozen tot boek van de maand september. De Nederlandse journaliste en documentairemaakster Fidan Ekiz is de schrijfster van het essay van De Maand van de Geschiedenis. Zij geeft op zondag 9 oktober een lezing bij Donner. Tot slot is Luc Panhuysen op zaterdag 22 oktober bij Donner te gast. Hij geeft een lezing over zijn boek 'Oranje tegen de zonnekoning'.

Maand van de Geschiedenis 1