0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Marcel Möring in gesprek met Georgina Verbaan en met Yasmina Aboutaleb

Marcel Möring in gesprek met Georgina Verbaan en met  Yasmina Aboutaleb
zo 11 december 201614:00 - 16:00
georganiseerd door Donner

Georgina Verbaan vertelt over haar boek met de mooiste columns die ze de laatste drie jaar schreef voor het NRC Handelsblad en Yasmina Aboutaleb vertelt over haar boek vol verrassende ontmoetingen en ontroerende verhalen over gewone mensen in hun dagelijkse gang.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Loze Ruimte
Georgina Verbaan

Of Georgina Verbaan nu schrijft over haar allereerste manager, haar kat prof. dr. Laurens, haar versleten bank, haar hypochondrie of haar pogingen een fatsoenlijk mens te worden, altijd weet ze met haar heel eigen stijl en fantasie een wereld te scheppen die veel kleurrijker en opwindender is dan die op het eerste gezicht lijkt.

Voor ‘Loze ruimte’ bundelde Georgina Verbaan haar mooiste columns die ze de afgelopen drie jaar schreef voor NRC Handelsblad. Met als kers op de taart het erotische verhaal Nel.

 
© FotoFloor

Georgina Verbaan
Georgina Verbaan (1979) behoort tot de bekendste, meest geprezen actrices van Nederland. Ze won twee Gouden Kalveren: voor haar bijrol in De Marathon en voor beste actrice in De Surprise. Al sinds 2013 heeft Verbaan een column in de zaterdageditie van nrc.next.
 

Dit maak je nooit meer mee
Yasmina Aboutaleb

Een verliefd puberpaartje op een bank in het park. De ouderen die op maandagochtend samenkomen op het pleintje om de stand van de wereld door te nemen. De spelende kinderen in een voetbalkooi, de stamgasten in het buurtcafé, de snelle jongens in een hippe koffiebar. Yasmina Aboutaleb fietst door haar stad, observeert scherp en knoopt onbevangen gesprekken aan. Zoals de taxichauffeur die al lang wacht op een klant, het zijn slappe tijden, totdat ineens de zon doorbreekt: Je brengt geluk, meis. Ik heb een ritje. ‘Dit maak je nooit meer mee’ is een boek vol verrassende ontmoetingen en ontroerende verhalen over gewone mensen in hun dagelijkse gang, waarin de wijde wereld doorschemert. Aboutalebs columns uit Het Parool vormen een levendig en hartverwarmend portret van de grote stad.


© Linda Stulic

Yasmina Aboutaleb
Yasmina Aboutaleb (1986) is freelance-journalist en columnist. Ze werkte bij NRC Handelsblad en nrc.next als algemeen verslaggever en Amsterdam-correspondent. Sinds september 2015 schrijft ze twee keer per week een column in Het Parool. Verder publiceert ze in onder meer NRC Handelsblad, Vrij Nederland en OneWorld Magazine.