0

Marcel Möring in gesprek met Peter Buwalda

Marcel Möring in gesprek met Peter Buwalda
zo 10 maart 201916:00 - 17:30
georganiseerd door Donner

Marcel Möring gaat met Peter Buwalda in gesprek over zijn nieuwe roman 'Otmars zonen'. Aansluitend zal hij signeren. In zijn nieuwe roman verkent Peter Buwalda de grenzen van de epische wereld die hij al in 'Bonita Avenue' schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, 'De jaknikker' en 'Hysteria siberiana', geeft hij deze wereld verder vorm.

  • Entree: 16:00 | Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 119 | Rotterdam

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.

©Linda Stulic

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld.