0
Vanaf €15,- geen verzendkosten.
Laat uw cadeau's mooi inpakken!
Snelle levering aan huis, maar ook af te halen in de winkel.
€ 25,00

In het dagelijks leven wordt veel gemeten. Ook wordt vaak de maat van iets afgeleid uit andere gemeten waarden; denk aan lengte, gewicht, gemiddelde, oppervlakte, kans. De wiskundige beschrijving van deze activiteiten vindt plaats binnen de maat- en integratietheorie, een basisonderwerp van de moderne wiskunde. Elke student wiskunde komt hier in meer of mindere mate mee in aanraking. Dat geldt ook voor velen die zich bezighouden met toepassingsgebieden van de wiskunde.

Dit boek geeft een elementaire inleiding in de Lebesgue-theorie zoals die zich in de loop van de twintigste eeuw heeft ontwikkeld. De klassieke Riemann-integratie komt overigens in een appendix aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor motivering van uit de waarschijnlijkheidsrekening; als toepassing wordt in het laatste hoofdstuk voor een wet van grote aantallen een elementair bewijs gegeven. Met voldoende basiskennis van de analyse is dit boek geschikt voor zelfstudie.

Dr. K. van Harn werd in 1948 geboren te Lunteren, studeerde wiskunde aan de Universiteit van Utrecht en promoveerde in 1978 aan de Technische Universiteit te Eindhoven. Hij is als universitair docent verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Prof.dr. P.J. Holewijn werd in 1935 geboren te Utrecht, studeerde wiskunde aan de Technische Universiteit te Delft en promoveerde aldaar in 1965. Tot zijn emeritaat was hij als hoogleraar waarschijnlijkheidsrekening verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

  • Bindwijze: Paperback / Ingenaaid
  • Uitgever: Epsilon Uitgaven
  • Druk: 1
  • Taal: Nederlands
  • Genre: Statistiek en methodologie
  • Dimensies: 238 x 167 x 11 Millimeters
  • Gewicht: 484 gram
  • EAN: 9789050410267

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Dit product heeft nog geen uitgebreide reviews

Geef uw mening en schrijf als eerste een review.

Gerelateerde producten

Statistiek met SPSS voor Dummies

Statistiek met SPSS voor Dummies

Keith McCormick
€ 34,99
Inleiding in de Statistiek

Inleiding in de Statistiek

Fetsje Bijma
€ 32,00
Actieonderzoek doen

Actieonderzoek doen

Tonnie van der Zouwen
€ 39,95
Een idee van Kansrekening

Een idee van Kansrekening

Godfried Kruijtzer
€ 9,50