0

Meet & Greet Susin Nielsen

Meet & Greet Susin Nielsen
vr 10 maart 201719:00 - 20:30
georganiseerd door Donner

De Canadese Young Adult auteur Susin Nielsen bezoekt Donner naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwe boek Optimisme is Dodelijk.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Optimisme is Dodelijk

De zestienjarige Petula De Wilde is nogal voorzichtig aangelegd. En dat is zacht uitgedrukt. Ze is ervan overtuigd dat het gevaar haar elk moment kan bespringen, dus sluit ze zich zoveel mogelijk af van de wereld: ze loopt liever een blok om dan langs een steiger te wandelen en desinfecterende gel is haar beste vriend. 

Elke week moet ze verplicht naar ‘Knutselen voor Krankzinnigen’, een of ander therapeutisch kunstklasje met de andere kneusjes van de school. Een ramp, totdat Jacob het klasje binnenkomt – een ongeleid projectiel met een bionische arm. Hij weet Petula met een bizar en hilarisch project langzaam maar zeker weer de gewone wereld in te trekken. Maar ook hij draagt een geheim met zich mee...

 ©Tallulha

Susin Nielsen
Susin Nielsen wilde altijd al schrijfster worden. Nou ja, eigenlijk musicalster, maar ze kon niet zingen, niet dansen en nauwelijks acteren. Dus ging ze schrijven voor de Canadese televisie. Na aan veel series te hebben meegewerkt, trok ze de stoute schoenen aan en schreef ze haar eerste young adult-roman, die meteen een succes werd – en daarna hield ze niet meer op. Optimisme is dodelijk is haar tweede boek bij Lemniscaat.