0

Meisjes in blessuretijd

de Hard gras-verhalen

Carolina Trujillo

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
 • Op werkdagen voor 16.00 besteld, dezelfde dag verstuurd.
 • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 6,95
Omschrijving

Carolina Trujillo – Meisjes in blessuretijd Trujillo werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs met De terugkeer van Lupe García, die de BNG Nieuwe Literatuur Prijs won. In augustus 2014 stond Carolina Trujillo’s eerste verhaal in Hard gras. ‘We hopen in de toekomst nog meer te mogen publiceren van deze begaafde schrijfster,’ vermeldde het redactioneel. Het was het eerste van een zestal verhalen, waarin de vertelster ons deelgenoot maakt van haar jeugd in Uruguay en het leven in een Nederlandse refugio met moeder en zusje. Voetbal is nooit ver weg in deze verhalen over inburgering van een buitenstaander. En passant legt Trujillo uit waarom Suárez simpelweg niet anders kan dan zijn tegenstander bijten (vanwege de genenpool) en ontkracht ze lang voor waar gehouden mythes. Dat Nederlanders nuchter zijn bijvoorbeeld, of dat Cruijff de uitdrukking en un momento dado aan de Spaanse taal zou hebben geschonken. Intussen belt ze met haar moeder, die vanuit het thuisland alles van commentaar voorziet. Meisjes in blessuretijd van Carolina Trujillo is méér dan een harde en komische bundel: het is een roman in verhalen. De pers over Carolina Trujillo: - ‘Soms schrijft iemand een boek waarvan de hoofdpersonen bij je blijven, zelfs je vrienden worden. Carolina Trujillo schreef zo’n boek.’ – Het Parool - ‘Trujillo zit de treurnis dicht op de huid, terwijl ze toch achteloos de komische kanten van een verhaal treft. En nergens stuit je op holle frasen of bladvulsel.’ – Trouw - ‘Een proza van graniet, intensiteit en talent.’ – Hard gras

In Meisjes in blessuretijd vertelt Trujillo, die op vijfjarige leeftijd met haar moeder en zusje vanuit Uruguay naar Nederland kwam, haar levensverhaal.... Wie van buiten komt kijkt met andere ogen en kan de boel nog wel eens op een heerlijke manier wakker schudden. Haar humor wordt geroemd... Dagblad Trouw over Meisjes in blessuretijd: ‘Een proza van graniet, intensiteit en talent.’ Sinds januari dit jaar is Trujillo sportcolumnist bij het NRC.

En passant bewijst Trujillo het Nederlandse sportschrijven - waarmee het gezien de bestsellerlijsten goed gaat - een grote dienst. Voetbal is net als zoveel andere onderwerpen geschikt om over te schrijven. Het is de pen van de schrijver die de kwaliteit bepaalt. Iedereen die hieraan twijfelt moet één van de verhalen uit Meisjes in blessuretijd lezen. Haar eigenzinnige logica laat je duizelen, haar fantastische stijl doet je doorlezen. En het geheel maakt je verslaafd aan haar verhalen.

Specificaties
 • Uitgever
  Ambo|Anthos
 • Druk
  1
 • Verschenen
  mrt. 2017
 • Genre
  Fictie / Literatuur
 • Afmetingen
  200 x 125 x 15 mm
 • Gewicht
  216 gram
 • EAN
  9789026338380
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Willem die Madoc maakte

Willem die Madoc maakte

Nico Dros
€ 27,50
Stemvorken

Stemvorken

A.F.Th. van der Heijden
€ 29,99
De overlevenden

De overlevenden

Alex Schulman
€ 21,99
KliFi

KliFi

Adriaan van Dis
€ 21,99