0

Mensje van Keulen wint de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021

Mensje van Keulen wint de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021
zo 14 februari 2021

Een nieuw kroonjuweel in het oeuvre van de Koningin van het korte verhaal: Mensje van Keulen wint de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021.

Mensje van Keulen heeft met Ik moet u echt iets zeggen de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021 gewonnen. ‘Een nieuw kroonjuweel in het oeuvre van de koningin van het korte verhaal’ volgens de jury die dit jaar bestond uit Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten, Ionica Smeets en Ronald Soetaert.

De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal. De prijs is vernoemd naar één van de meesters van het genre. De jury bestaat dit jaar uit Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten, Ionica Smeets en Ronald Soetaert.

Mensje van Keulen ontving in 2014 de Constantijn Huygens-prijs voor haar hele oeuvre. In 2010 werd de verhalenbundel Een goed verhaal genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en de Gouden Uil. Van Keulen geeft in Ik moet u echt iets zeggen een stem aan personages die niet vaak gehoord worden. ‘Horror en huiselijkheid’: deze delicate combinatie typeert haar werk en dat ondergaat de lezer van de verhalen in deze bundel, die bovendien de humor niet schuwt.