0

Michael Palin the complete diaries

Michael Palin the complete diaries
wo 11 april 2018

door Leon van Vliet | Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Een Engelstalige box met de complete dagboeken van alleskunner Michael Palin voor een spotprijs? Daar willen we meer van weten...

Michael Palin. Wie kent hem niet? Engels acteur, wereldreiziger en komiek. Vaste waarde in het illustere gezelschap van Monty Python’s Flying Circus. De onuitputtelijke en onnavolgbare grappen met Terry Jones, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam zijn blijvend legendarisch. Maar dat was nog lang niet alles. Michael Palin speelde bijvoorbeeld mee in films als “A fish called Wanda”en “Fierce Creatures”. Vanaf 1980 ging Palin reizen, en niet zo zuinig ook. Aangezien de BBC alles betaalde kon onze vrolijke vriend zijn gang gaan. Hij begon voorzichtig per trein door het Verenigd Koninkrijk met het programma “Great Railway Journeys of the World”. De kijkcijfers stemden blijkbaar tot tevredenheid en de BBC gaf Palin carte blanche om hem lekker overal en nergens eens goed uit de broek te laten hangen. In 1989 maakte hij “Reis om de wereld in 80 dagen” waarin hij allerlei locaties aandeed die werden beschreven door Jules Verne. En waar onze eigen Floortje Dessing nog enthousiast luiers volpoepte realiseerde Palin de jaren daarna hooggewaardeerde programma’s als “Van Pool tot Pool”, “De cirkel rond”, “In het spoor van Hemingway”,”Sahara”, “Himalaya”, “Het nieuwe Europa van Michael Palin”, “Reis om de wereld na 20 jaar” en “Michael Palin Brazilië”. “Wie verre reizen doet, kan veel verhalen” zei Johann Wolfgang von Goethe in een helder moment ergens tussen 1749 en 1832. En blijkbaar heeft Palin dat ter harte genomen. Zijn veelzijdigheid kent geen grenzen, want naast begenadigd acteur en wereldreiziger is Michael Palin ook nog een meer dan verdienstelijk schrijver. Het fijne in deze is dat veel van zijn kleurrijke verhalen nu bij onze Ramsj binnen handbereik zijn.

Erg geestig en beslist een aanrader is de Engelstalige box met de volledige dagboeken van Michael Palin, bestaande uit 3 delen. De eerste 10 jaar, van 1969 tot 1979 gaat over zijn jaren bij Monty Python. Deel 2 ( van 1980 tot 1988 ) behelst zijn avonturen op het witte doek. Het derde boek ( van 1988 tot 1998 ) zijn de bepaald niet misselijke reisverslagen van Palin. De hele box ( beperkte oplage ) is nu te koop voor slechts 15 Euro. Alsof dit niet leuk genoeg is: Bij Donner is nu ook een selectie van (reis)verhalen van Michael Palin in Nederlandse vertaling verkrijgbaar voor slechts 7,90 euro per deel. De vakanties komen er aan. Lijkt mij een inkoppertje !

Bekijk meer tips van Leon

Leon van Vliet
Leon van Vliet Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Over Leon van Vliet

Als er ergens een voordeeltje te behalen valt is Leon er als de kippen bij. Hij koopt in binnen- en buitenland de mooiste boeken in voor weinig geld. Daar wordt u als klant dan uiteindelijk weer blij van.