0

Michelle van Dijk signeert

Michelle van Dijk signeert
vr 4 juni 202116:30 - 18:00
georganiseerd door Donner

Michelle van Dijk signeert deze middag haar nieuwe roman 'Witter dan sneeuw'.

  • Entree: 16:30 - 18:00 | toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Judith Mulder pakt direct na haar eindexamens haar spullen bij elkaar en gaat het huis uit om te gaan samenwonen. Ze laat daarmee haar heftig-religieuze, evangelische jeugd achter zich. Het is het magische jaar 2000 en niemand kan haar iets maken. Maar binnen een jaar stopt ze opnieuw de dozen en zakken van haar bestaan in een auto – en het zal niet de laatste keer zijn. Ze stort zich in studie, werk en gezin, in de liefde, maar struikelt steeds opnieuw. Kan een mens wel loskomen van het verleden? Leren we van onze fouten?

Witter dan sneeuw is het ontroerende, grappige en harde verhaal van een vrouw van deze tijd: millennial, hartenbreker, gebrokene, dochter, moeder, zondaar, feminist. Judith vertelt in razende vaart en trekt de lezer mee in haar wereld van werkellende en wilde liefde.

© Fred Ernst

Michelle van Dijk (Vlaardingen, 1981) groeide op in een gezin met vijf kinderen, mét de Evangelische Omroep en zonder popmuziek. Ze ging naar school in Rotterdam en ontdekte vanaf dat moment de rest van de wereld en de literatuur. In 2000 was ze de allereerste winnaar van Write Now! Daarna publiceerde ze in diverse kranten, tijdschriften en op haar eigen blog (www.michellevandijkschrijft.nl).

Ze werkt als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. In 2017 verscheen haar debuutroman Darko’s lessen (Uitgeverij Douane) en in 2019 kwam haar hertaling uit van Couperus’ klassieker Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan (Uitgeverij kleine Uil).