0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De zomer van de debutanten #1: Marjolein Visser

De zomer van de debutanten #1: Marjolein Visser
za 13 juni 202010:30 - 12:30
georganiseerd door Donner

Vanaf 13 juni nodigen wij gedurende vier zaterdagen een debuterende romanschrijver uit voor een mini leesclub. Bij elke auteur mogen zes lezers aanschuiven die met ons in gesprek gaan met de schrijver. De betreffende uitgeverijen stellen gratis de boeken beschikbaar (u hoeft alleen de gewenste titel af te halen in de winkel); Donner zorgt voor de organisatie. Samen gaan we op zoveel mogelijk manieren de buitenwereld op de hoogte brengen van de betreffende auteurs en hun boeken.

  • Entree: Dit evenement is volgeboekt
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Dit evenement is volgeboekt.

Vanwege de coronacrisis hebben we de programmering in ons theater tijdelijk moeten stilleggen. Heel spijtig, juist nu we na de verbouwing een mooie theaterruimte tot onze beschikking hebben. Graag hadden we onze klanten hier ontvangen! Er zijn door de nieuwe situatie gelukkig veel online initiatieven rondom lezen en het boek ontstaan. Wij dragen daar, met name via onze sociale media, ook aan bij. Maar toch willen we u graag ook letterlijk ‘op eigen terrein’ iets aanbieden, dat in overeenstemming met de coronamaatregelen haalbaar is.

Voor iedereen in het boekenvak is het momenteel zoeken om de juiste aandacht te krijgen in een acceptabele vorm. Zo ook voor debutanten. Ooit debuteerden Gerard Reve, Hella Haase, Harry Mulisch en Judith Herzberg. Gelauwerde schrijvers werden het. Had u er achteraf bij willen zijn, wanneer er rond de verschijning van hun eerste boek een eenmalige leesclub was georganiseerd? U zou hebben teruggekeken op een memorabele gebeurtenis. Elke debutant is een belofte. Wij willen een aantal van hen die onlangs debuteerden deze zomer uitnodigen en centraal stellen in een eenmalige, kleinschalige setting. 

Gezocht: betrokken lezers 

Er zijn nu 4 sessies gepland. We zoeken in totaal dus 24 lezers. De data zijn: 

  • Zaterdag 13 juni, zaterdag 20 juni, zaterdag 27 juni en zaterdag 4 juli.    
  • Tijdstip: 10.30 - 12.30 uur 
  • Plaats: Theater in boekhandel Donner

    lees verder

 zaterdag 13 juni: Marjolein Visser - Restmens

Restmens

Pim beseft steeds meer dat hij anders is. Zijn innerlijke spanning komt tot een uitbarsting wanneer zijn ouders hem voorbereiden op uit huis plaatsing. Bij de denkbeeldige luisteraars van radio PIM FM lucht hij zijn hart. De talentvolle socioloog David is na een brand blijvend invalide geraakt. Hij wordt omringd door hulpverleners die hem aanmoedigen een feest te organiseren voor zijn veertigste verjaardag. In Restmens vertelt Marjolein Visser het indringende en tragikomische verhaal van Pim en David. In hoeverre is er plaats voor hen in een samenleving die gericht is op uiterlijke schijn? En zijn sommige levens minder waard dan andere?
'Wat een geweldig boek, ik kon niet ophouden met lezen en ben er helemaal stil van. Zo slim gecomponeerd en geschreven ook. De beelden en taal zo raak. Licht van toon, maar langzaamaan snoert het echt je keel dicht. Schrijnend mooi en ontroerend. Iedereen met zijn/haar goede bedoelingen maar onbeholpenheid. Het laat je beduusd achter. Ik denk dat het me lang bij zal blijven.' Inge Schilperoord

Marjolein Visser (1989) is naast schrijver ook psycholoog en antropoloog. Ze won verschillende schrijfwedstrijden, waaronder de VPRO Bagagedrager. Restmens is haar romandebuut.

lees NRC-recensie ••••