0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

'Moemf heeft een vriend' door Ingrid en Dieter Schubert

'Moemf heeft een vriend' door Ingrid en Dieter Schubert
za 3 februari 201815:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Ingrid en Dieter Schubert vertellen deze middag over hun nieuwe boek 'Moemf heeft een vriend'. Zij lezen voor, maken tekeningen en signeren hun boek.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 119 | Rotterdam

Vrolijke voorleesverhalen over vriendschap

Als Moemf na zijn winterslaap wakker wordt, staat er iemand op hem te wachten. Het is Sneeuwuil, zijn jonge, nieuwe vriend. Sneeuwuil kan niet wachten om zijn eerste lente te ontdekken met Moemf. Dat die nogal mopperig is, kan hem weinig schelen: ze zijn vrienden en dat is het belangrijkste.

Maar is het eigenlijk al wel lente? Er ligt nog flink wat sneeuw. Daar weet Sneeuwuil wel raad mee...

Samen gaan Moemf en Sneeuwuil op zoek naar de lente in deze heerlijke voorleesverhalen, waarin zowel de mopperige Moemf als de onstuimig vrolijke Sneeuwuil je hart zullen veroveren. Ingrid en Dieter Schubert geven Moemf en Sneeuwuil gestalte in kleurige prenten. Wie ernaar kijkt krijgt zin om mee te spelen.

Verhalen waar (groot)ouder en kind tijdens het voorlezen van zullen genieten - in ieder seizoen.

Ingrid en Dieter Schubert

Ingrid (Essen, 1953) en Dieter (Oschersleben, 1947) Schubert maken al meer dan dertig jaar samen prentenboeken. Toch vallen ze niet in herhaling: steeds weer maken ze nieuwe prachtige prentenboeken die blijven verrassen.

De illustratoren groeiden op in Duitsland, maar verhuisden naar Nederland omdat ze een beurs kregen voor de Rietveld Academie in Amsterdam. Het eerste prentenboek dat zij samen maakten, kwam eigenlijk voort uit een grap: het zoontje van vrienden was elke avond ontzettend bang voor een leeuw onder zijn bed. Maar wat is enger dan een leeuw? Een krokodil! Bovendien past dat dier beter onder een bed. Hun leraar Piet Klaasse stimuleerde hen om samen te werken en zo ontstond Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Hun eerste prentenboek werd niet alleen uitgegeven door Lemniscaat, maar verscheen meteen in veertien landen tegelijk. Sindsdien maakten Ingrid en Dieter Schubert vele prentenboeken en voorleesbundels, met inmiddels klassiek geworden helden die een plekje van kinderen en ouders vonden: Platvoetje, Woeste Willen, Beer en Egel en hun nieuwste held Quibus. Het kleine zwarte hondje dat zich in De paraplu stevig vasthoudt aan de rode paraplu, ligt in het echt bij Ingrid en Dieter Schubert onder de keukentafel.

De prentenboeken van het illustratorenduo kenmerken zich door anekdotische-naturalistische aquareltekeningen, soms subtiel en met veel details zoals in Monkie, soms paginagroot en vol nuance als in De paraplu. Wie goed oplet, herkent verwijzingen naar klassieke schilderkunst en andere visuele grapjes. Die worden door beide illustratoren bedacht, in een precies proces van het bedenken van een verhaal voor een nieuw boek, het maken van schetsen en uitvoerig overleggen welke tekening het beste overkomt. Maar wie nou precies wat maakt, is een goed bewaard geheim.

Folder Ingrid en Dieter SchubertNiet alleen in Nederland zijn er vele fans van de Schuberts, zoals ze soms liefdevol genoemd worden, de miniheks op discoschoenen en de norse zeerover met watervrees vonden hun weg naar kinderkamers overal ter wereld. De prentenboeken bereiken vooral grote oplagen in onder meer Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Amerika, Japan en China.