0

Mrs. Degas - Arthur Japin

Begin september verschijnt Mrs. Degas van Arthur Japin. U kunt hier online een gesigneerd exemplaar bestellen. Ook is er de keuze om een gesigneerd exemplaar met een persoonlijke opdracht te bestellen. Maak hieronder uw keuze en volg de stappen bij de bestelling. 

Over Mrs. Degas

Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden.

Wanneer hij zijn huis uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Zij is echter niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verslag uit over haar bezoekjes, waarbij zij welbewust Degas’ herinnering wekt aan de enige – en onmogelijke – liefde van zijn leven: zijn blind geworden Amerikaanse nichtje Estelle, een Creoolse uit New Orleans, die hij daar schilderde terwijl zij bloemen aan het schikken was.

Aan wie schrijft zij deze verslagen? En waarom blijft zij maar hameren op Degas’ meest pijnlijke herinnering?

Mrs. Degas gesigneerde editie met persoonlijke opdracht

Mrs. Degas gesigneerde editie met persoonlijke opdracht

Wilt u een exemplaar van 'Mrs. Degas' reserveren met een handtekening van de auteur en een persoonlijke opdracht? Klik dan op onderstaande button en reserveer het boek. Kies in het bestelproces voor de optie 'Inpakken in cadeaupapier', kies een papier uit (het maakt niet uit welke u kiest) en vul in het volgende scherm in het tekstveld de tekst in die u als opdracht voorin het boek wilt. Nadat Arthur Japin op 6 september het boek van opdracht en handtekening heeft voorzien wordt het naar u toegestuurd of krijgt u bericht van ons dat het boek voor u klaar staat in onze winkel.

bestel boek
Mrs. Degas gesigneerde editie

Mrs. Degas gesigneerde editie

Wilt u een exemplaar van 'Mrs. Degas' reserveren met alleen een handtekening van de auteur?  Klik dan op onderstaande button en reserveer het boek.  U kunt indien gewenst het boek laten inpakken in cadeaupapier. Nadat Arthur Japin op 6 september het boek van een handtekening heeft voorzien wordt het naar u toegestuurd of krijgt u bericht van ons dat het boek voor u klaar staat in onze winkel.

bestel boek
Over de auteur

Over de auteur

Arthur Japin (1956) bezocht het Gymnasium in Haarlem en studeerde enkele jaren Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam om daar vervolgens de theaterschool te doorlopen, waar hij in 1982 afstudeerde. Hij speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel bij onder andere Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Ook zong hij een kleine rol bij de Nederlandse Opera. 

In 1987 ontdekte hij het historische, maar tot dan toe onbekende verhaal van twee Afrikaanse prinsjes die in het negentiende-eeuwse Nederland als Hollanders werden opgevoed. Hij stopte met acteren en begon te schrijven. Ondertussen schreef hij diverse korte verhalen, hoorspelen, toneelstukken en televisiefilms en debuteerde hij in 1996 met de verhalenbundel Magonische verhalen. Zijn debuut werd veelgeprezen in de literaire kritiek, maar hij brak pas bij een groot publiek door met zijn tweede boek, het verhaal van de twee prinsjes: de roman De zwarte met het witte hart, die wereldwijd vertaald werd en die hem internationale roem bezorgde. Japin publiceerde dit boek pas na tien jaar onderzoek in Afrika, Weimar en Indonesië.