0

Rotavond op locatie #1

Rotavond op locatie #1
vr 20 november 202019:00 - 20:30
georganiseerd door Donner

VOLGEBOEKT | Wegens het groot aantal inschrijvingen is er besloten om 27 november ' Rotavond op locatie #2' te programmeren. Schrijf u nu in o.v.v. Reservering Rotavond op locatie #2!

  • Entree: VOLGEBOEKT
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Gewapend met zijn gitaar zingt en vertelt Jan Rot uit zijn nieuwe boek '121 van de beste liedjes ooit een greep uit tophits van Schubert tot Shakira'.

Per pagina het verhaal van een toplied, de hoesjes en Jans vertaling. Van ‘Summertime’, ‘White Christmas’ en ‘We’ll meet again’ tot ‘Perfect day’, ‘We are the world’ en ‘Candle in the wind’. Leuk, leerzaam en lekker om te lezen. Met achterin wat keukengeheimen voor wie het zelf wil proberen… ‘Koning van de hertaling is Jan Rot’ - Frits Spits Over zijn vorige bundel #stopdetijd: ‘Tien teksten lezen van Jan Rot per dag en je bent maanden gelukkig’ - de Volkskrant ‘Voor als je wilt weten hoe je een goeie tekst schrijft’ - Henny Vrienten ‘Een ware bijbel die overal moet komen te liggen of te staan’ - Boudewijn de Groot.

"Jan Rot is op dit moment misschien wel de beste tekstdichter van Nederland. Die taal lijkt van elastiek, zeg. Hij maakt het onmogelijke mogelijk. Zijn nieuwe album is verreweg het beste wat ie ooit heeft gemaakt, het heet ‘Magistraal’ en daar is geen woord te veel bij gezegd...” Frits Spits in de Taalstaat op Radio 1.
Eerder noemde hij Jan op tv al ‘de Koning van de hertaling’ en Magistraal ‘de beste Nederlandstalige cd die ik in in tijden heb gehoord.’

Jan Rot (62) is een Nederlandse zanger, vertaler en liedjesschrijver. Inmiddels al veertig jaar prof, vanaf zijn eerste band Streetbeats en debuuthitje Counting Sheep (1982) tot zijn huidige theatersolo’s. Op zijn cv inmiddels 24 albums onder eigen naam en 10 als mede-hoofdartiest, meer dan 800 liedjes, teksten en vertalingen voor zichzelf en anderen als Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten. Hij vertaalde musicals als Hair, Tommy en Jersey Boys, speelde in de bekroonde musicals Doe Maar en Chez Brood, en kreeg Pasen 2006 een gouden plaat voor zijn hertaling van Bachs Mattheuspassie door het Residentie Orkest.

Toegang gratis, aanmelden verplicht. 
 


Let op:
Bij het aanmelden voor dit evenement dient u te vermelden met hoeveel personen u komt en of uw gezelschap uit 1 huishouden bestaat. (max. 2 personen per aanmelding) Mocht de link niet werken, dan kunt u uw aanvraag sturen naar donnerbibliotheek@donner.nl