0

Nieuwe interesses - muziek

nieuwe interesses muziek

Muziek om te lezen: boeken die verdieping geven aan het luisteren, maar ook vermakelijk kunnen zijn om de lotgevallen van componist en uitvoerend musicus: van Bach tot Bowie.

Muziek | klassiek

Beethoven

Beethoven

Laura Tunbridge
€ 24,99
Beethoven

Beethoven

Jan Caeyers
€ 39,99
Wolfgang Amadé

Wolfgang Amadé

Yves Knockaert
€ 20,00
Bach

Bach

John Eliot Gardiner
€ 30,99
De Matthäus-Passion

De Matthäus-Passion

Mischa Spel
€ 20,00
Richard Wagner

Richard Wagner

Freddy Mortier
€ 27,50
Schubert - De biografie

Schubert - De biografie

Yves Knockaert

In zijn korte leven was Franz Schubert veel meer dan de componist van ‘De forel’ en andere klassieke liederen. Zo zijn er nog clichés aan herziening toe. Schubert was geen artiest die zich volledig liet onderhouden door zijn vrienden, meer dronken was dan nuchter, financieel steeds aan de grond zat, niet wist hoe zijn muziek te verkopen. Yves Knockaert schetst een waarachtig en fascinerend beeld van een van de populairste klassieke componisten. Schubert was een mens van vlees en bloed. Hij verzette zich actief tegen het repressieve regime van Metternich en tegen de censuur. Hij vocht jaar in jaar uit om het operapodium te bereiken, maar mislukte keer op keer omdat de Italiaanse mode over Wenen heerste. Hij had veel respect voor Beethoven, maar moest niet onderdoen voor hem omdat zijn benadering van romantiek compleet anders was. Hij bewoog zich niet buiten zijn burgerlijke milieu, was geen virtuoos, eerder bescheiden en bedeesd, maar tegelijk zo gevoelig en genuanceerd in elke gecomponeerde noot.

bestel

Muziek | pop

Lenny Kravitz: Let Love Rule

Lenny Kravitz: Let Love Rule

Lenny Kravitz
€ 21,99
Kendrick Lamar

Kendrick Lamar

Marcus J. Moore
€ 21,99
Frank & Co

Frank & Co

Co de Kloet
€ 29,95
Berlijn

Berlijn

Leo Blokhuis
€ 22,99
Time Between

Time Between

Chris Hillman
€ 29,50
Kim Gordon

Kim Gordon

Kim Gordon
€ 49,50
Total F*cking Godhead

Total F*cking Godhead

Corbin Reiff
€ 25,50
While We Were Getting High

While We Were Getting High

Kevin Cummins
€ 38,50
The Rolling Stones: Unzipped

The Rolling Stones: Unzipped

The Rolling Stones
€ 49,99
The Kinks

The Kinks

Een oer-Engelse band
Dick van Veelen

Dick van Veelen (Oosterbeek, 1952) koestert twee grote passies: de schilderkunst en dan vooral het werk van de groep Schilders van de Veluwezoom en de muziek van The Kinks. Hij is dan ook zeer betrokken bij het uitdragen en het bekendmaken van beide fenomenen als bestuurslid van respectievelijk de Stichting Museum Veluwezoom in de gemeente Renkum en de (in 2014 opgeheven) Stichting The Dutch Kinks Preservation Society. Over een aantal kunstenaars, die aan de Veluwezoom woonde en werkte schreef hij monografieën. Als bestuurslid van The Dutch Kinks Preservation Society was hij medeorganisator van de Dutch Kinks-fan-meetings in Rockcafé Stairway to Heaven in Utrecht en Muziekpodium Estrado in Harderwijk.

bestel
David Bowie: Icon

David Bowie: Icon

The Definitive Photographic Collection

David Bowie: Icon gathers the greatest images of one of the greatest stars in history, into a single, luxurious volume. the result is the most important anthology of David Bowie images that has ever been compiled. Featuring work from many of the greatest names in photography, this book showcases an incredible portfolio of imagery, featuring the iconic, the awe inspiring, the candid and the surprising. Follow the visual evolution of Bowie over the years, through the lenses of his famous photographer collaborators. Photography and text by: Gerald Fearnley, Justin de Villeneuve, Terry ONeill, Masayoshi Sukita, Norman Parkinson, Kevin Cummins, Janet Macoska, Lynn Goldsmith, Geoff MacCormack, Alec Byrne, Brian Aris, Andrew Kent, Vernon Dewhurst, Gavin Evans, Fernando Aceves, Barry Schultz, Ray Stevenson, Chalkie Davies, Markus Klinko, Greg Gorman, John Scarisbrick, Denis ORegan, Mick Rock, Philippe Auliac, Steve Schapiro. When David Bowie passed away on 10 January 2016, the world lost an icon. And yet, his legacy lives on. From his humble origins as a teen musician in the 1960s up until the very end, David Bowies music, lyrics and provocative performances inspired not only his generation, but every generation that followed. While his sound and style underwent several alterations throughout his career, two facts never changed. He was an innovator, and photographers adored him. This book pays homage to this once-in-a-lifetime icon. 

bestel

Muziek | muziekgeschiedenis

De Vijfde Beatles

De Vijfde Beatles

Paul Onkenhout
€ 17,50
Klassieke muziek voor Dummies

Klassieke muziek voor Dummies

David Pogue
€ 14,99
50 jaar TopPop

50 jaar TopPop

Tom Steenbergen
€ 20,00
Muzikale stijlgeschiedenis

Muzikale stijlgeschiedenis

W. Steffelaar
€ 36,95
Music

Music

Ted Gioia
€ 38,50
Op de vuist

Op de vuist

Vijftig jaar politiek en protestliedjes in Nederland
Laurens Ham

In Op de vuist volgt Laurens Ham het spoor van het Nederlandstalige protestlied van de jaren zestig tot nu. Wat verbindt de ontregelende acties van provo uit 1966, het kroningsoproer van 30 april 1980 en de anti-racismebetogingen van nu? Precies: muziek.

Sociale bewegingen gaan in Nederland al van oudsher hand in hand met protestliederen. Wie de carrières van Boudewijn de Groot, Armand, Bots, Normaal, Typhoon en vele anderen volgt, ziet hoezeer het protestlied meebewoog met de politiek-maatschappelijke ontwikkeling. De roep om solidariteit maakte plaats voor een drang naar expressie van identiteit en diversiteit.

Met Op de vuist schrijft Laurens Ham zowel een tegendraadse politieke geschiedenis van naoorlogs Nederland, als een meeslepend verhaal over de rol die de Nederlandstalige protestmuziek al ruim vijftig jaar vervult in het collectieve geheugen.

‘Helder en goed onderbouwd. Laurens Ham voert de lezer langs kraakpanden, politieke protestnachten en het Malieveld, tot aan het Damprotest en de boerenwoede van het jaar dat net achter ons ligt. Dit alles aan de hand van misschien wel het duurzaamste protestmiddel dat de activisten en demonstranten tot hun beschikking hebben: het lied.’ - NRC

bestel

Muziek | muziek & mens

Grondtonen

Grondtonen

Francis Mus
€ 24,99
Geluk staat je goed

Geluk staat je goed

Tina Turner
€ 20,99
Iedereen is muzikaal

Iedereen is muzikaal

Henkjan Honing
€ 20,99
Musicofilia

Musicofilia

Oliver Sacks
€ 20,99
Singing in the brain

Singing in the brain

Erik Scherder
€ 22,50
Singing in the brain light

Singing in the brain light

Simpel maar niet versimpeld
Erik Scherder

Erik Scherder speelt viool. Hij kan er nog niet veel van, maar het oefenen stimuleert zijn hersenen. Hij wordt er fit van – en gelukkig. Want muziek, op wat voor manier dan ook beleefd, kan wonderen doen. In Singing in the brain light beschrijft Scherder hoe.

In deze lightversie leert u alles over muziek en hersenen, zonder dat de wetenschap op de voorgrond staat. Met deze uitgave is de kennis van de meest bevlogen professor van Nederland voor iedereen toegankelijk.

bestel

Muziek | kinderboeken

Bam boem!

Bam boem!

Guido Van Genechten
€ 17,95
Het mooiste geluid ter wereld

Het mooiste geluid ter wereld

Paulien Cornelisse
€ 7,99
Concert magiq

Concert magiq

Esmé Bos
€ 15,99
Hoe groen klinkt een gitaar?

Hoe groen klinkt een gitaar?

Pieter Bergé
€ 25,99
Merel

Merel

Sarah Moon
€ 14,95
On The Come Up

On The Come Up

Angie Thomas
€ 11,95
Het wilde dierenorkest

Het wilde dierenorkest

Dan Brown

Het wilde dierenorkest is een nieuw magisch prentenboek van bestsellerauteur Dan Brown (o.a. De Da Vinci Code). Bij dit boek hoort een gratis app met muziek gecomponeerd door de auteur zelf, raadsels en vrolijke illustraties. Het resultaat is een unieke lees-, kijk- en luisterervaring voor kinderen en hun (groot)ouders!

In dit prentenboek neemt Maestro Muis je mee op een betoverende reis over land en over zee. Ontdek onderweg het geheim van elk dier: van de waanzinnige walvis, jakkerende jachtluipaarden en kleine kevers tot zwierige zwanen en nog veel meer. Beluister met de gratis app en QR-codes de muziekstukken, zoek op elke pagina de verborgen bezige bij en los alle raadsels op…

Dan Brown schreef en componeerde een muzikaal avontuur, waarin zijn liefde voor verhalen, klassieke muziek en raadsels samenkomen in een knap georkestreerd geheel. De kleurrijke en geestige illustraties van de Hongaarse Susan Batori maken het helemaal af. 

‘Via de gratis muziekapp kun je op elke pagina meeluisteren met de orkestmuziek die Dan Brown componeerde bij zijn prentenboekendebuut. Hij heeft hierin zijn gevoel voor spanning en intrige gecombineerd met de liefde voor muziek. Humoristisch, veelzijdig, oblong prentenboek van de Amerikaanse bestsellerauteur.’

bestel

Muziek | literatuur

De nachtstemmer

De nachtstemmer

Maarten 't Hart
€ 15,00
In het huis van de dichter

In het huis van de dichter

Jan Brokken
€ 15,00
Honolulu King

Honolulu King

Anne-Gine Goemans
€ 12,99
Utopia Avenue

Utopia Avenue

David Mitchell
€ 24,99
Het woud van wol en staal

Het woud van wol en staal

Natsu Miyashita
€ 20,00
High Fidelity

High Fidelity

Nick Hornby
€ 15,00
Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six

Taylor Jenkins Reid

In Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid droomt de knappe maar instabiele Daisy Jones er eind jaren 60 van een beroemd zangeres te worden. Ze wordt voorgesteld aan Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken spatten ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy’s vrouw is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetsenist Karen die de liefde opzijschuift voor haar carrière in een tijd die daar nog niet rijp voor is.

Daisy Jones & The Six is een verslavende roman over de opkomst en ondergang van een band, maar bovenal over drie krachtige vrouwen die leven voor hun dromen en er alles voor overhebben om die te laten uitkomen.

bestel

Muziek | ramsj

Rod: The Autobiography

Rod: The Autobiography

Rod Stewart
€ 7,50
Strange Fascination

Strange Fascination

David Buckley
€ 5,00
Bob Marley

Bob Marley

Chris Salewicz
€ 8,95
Bring It On Home

Bring It On Home

Mark Blake
€ 7,50
Kill 'em And Leave

Kill 'em And Leave

James Mcbride
€ 7,50
Queen Unseen

Queen Unseen

Peter Hince

In an intimate and eye-opening story, roundly praised as the best available insight on Queen, Peter Hince recounts twelve years on the road with Freddie Mercury, Brian May and co. This truly is the definitive book on the 20th century's most iconic rock band.

bestel