0

Odysseus. Een zwerver komt thuis

Odysseus. Een zwerver komt thuis
zo 12 februari 201714:00 - 16:00
georganiseerd door Donner

In samenwerking met Theater Rotterdam organiseert boekhandel Donner op zondag 12 februari een bijzondere middag over de Odyssee, een van de belangrijkste teksten uit de wereldliteratuur. Dit naar aanleiding van de voorstelling van de KVS en NTGent, die half februari in Rotterdam te zien is.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

In Odysseus. Een zwerver komt thuis, vertellen meer dan 30 Vlaamse en Nederlandse topacteurs de hele Odyssee. Deze 24-uursvoorstelling wordt in vier verschillende delen van 16 t/m 18 februari opgevoerd in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Klik hier voor meer informatie.

Marcel Möring, in wiens oeuvre de Odyssee een rol speelt, zal met de vertaler van (de Ilias) en de Odyssee, Patrick Lateur, in gesprek gaan over deze onverwoestbare tekst. De pas verschenen vertaling van Lateur wordt gebruikt door de 30 meestervertellers/acteurs, die in de voorstelling op de planken staan. Regisseur Michael De Cock schuift aan om over de theatermarathon te vertellen. Tussendoor zal Bert Luppes - een van de acteurs - stukken voordragen uit ‘de zang’ die hij voor zijn rekening neemt tijdens de voorstelling. Mis deze inleiding tot de wereld van Homeros niet!