0

Online Leesclub #2 - Toine Heijmans

Online Leesclub #2 - Toine Heijmans
di 11 mei 202120:00 - 21:00
georganiseerd door Donner

Na zijn met prijzen overladen debuutroman Op Zee is Toine Heijmans terug! Onlangs verscheen Zuurstofschuld geschreven door Toine Heijmans. We willen u graag uitnodigen het ook te lezen én er met ons en Toine Hermans over in gesprek te gaan. Omdat we nog niet fysiek bij elkaar mogen komen, doen wij dit via een Zoom-event op dinsdag 11 mei.

  • Entree: 20:00 - 21:00 | Gratis
  • Locatie: Online

 

Zijn boek heeft al vele mooie recencies mogen ontvangen.

“Heijmans slaat zijn ijsbijl door valse heroïek. Zijn verhaal, in de kou van het hooggebergte, is razend spannend. In een vernuftige roman boort Toine Heijmans naar de ziel van de bergbeklimmer." Trouw 27 maart

We willen u graag uitnodigen het ook te lezen én met ons er over te praten. Omdat we nog niet fysiek bij elkaar mogen komen, doen wij dit online via een Zoom-event. Toine zal een inleiding over zijn boek geven, we interviewen hem kort en dan gaan we graag met u samen in gesprek.

Geef je op via de onderstaande knop en je krijgt van ons verdere informatie en de link voor het zoom event op dinsdag 11 mei , van 20:00 tot 21:00.

meld u aan

Over het boek

De dag dat Walter Welzenbach zijn eerste berg beklimt bepaalt zijn leven: nooit meer wil hij iets anders. Nu staat hij op zijn laatste top, een duizelingwekkende 8188 meter hoog, en kijkt hij uit over zijn eenzaamheid. Zuurstofschuld is het adembenemende verhaal van klimvrienden Lenny en Walter, die hun dromen najagen in de Alpen en de Himalaya, en daarmee hun lot bezegelen. Ze dragen de verhalen van de grote alpinisten met zich mee, en zoeken samen een manier om geschiedenis te schrijven. Maar in de ijle lucht gelden andere wetten. Tien jaar na het verschijnen van zijn veelbekroonde bestseller Op zee neemt Toine Heijmans de lezer opnieuw mee naar een onverbiddelijke wereld, met een roman over vrijheid en vriendschap, storm en lawines, en de gevolgen van radicale keuzes. Wat de bergen met de mens doen, en wat de mens doet met de bergen, daar gaat het om.

©Merlijn Doomernik

Toine Heijmans (1969, Nijmegen) werd na zijn studie geschiedenis journalist bij de Volkskrant, waar hij nu veelgelezen columns schrijft. In 1998 verscheen Respect! Rappen in Fort Europa, een journalistiek boek over hiphop en de Europese jeugd met een migrantenachtergrond (in samenwerking met Fred de Vries). In 2003 en 2005 schreef Heijmans twee journalistieke boeken over het multiculturele Nederland, Allochtonië en De Asielmachine. In 2007 verscheen La vie Vinex, over het leven in een nieuwbouwwijk.

Vervolgens ontwikkelde hij zich tot romanschrijver: in 2011 verscheen zijn fictiedebuut Op zee dat internationale bekendheid kreeg, verfilmd is en vertaald in een groot aantal landen, en waarvoor hij in Frankrijk als eerste Nederlandse schrijver de prestigieuze Prix Médicis Étranger ontving. In 2014 volgde zijn tweede roman, Pristina, over een uitzetbeambte en een vluchteling, wat wederom in Frankrijk een succes werd. Zijn verslaggeverscolumns over Nederland zijn vorig jaar gebundeld in Nederland ligt er prima bij. Daarnaast schreef Heijmans scenario's voor de televisieserie De Fractie. In 2019 verscheen bij Uitgeverij Pluim Marifoonberichten, een bundel met Heijmans' beste zee- en zeilverhalen. Heijmans woont aan de rand van Amsterdam, dicht bij zijn zeilboot, die ook dienst doet als schrijfkantoor.