0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Donner Leesclub #6: over de Tandeloze Tijd met online deelname A.F.Th. van der Heijden

Donner Leesclub #6: over de Tandeloze Tijd met online deelname A.F.Th. van der Heijden
vr 3 september 202119:30 - 21:00
georganiseerd door Donner

We hebben een nieuwe datum gevonden voor de eerder afgelaste Leesclub over de Tandeloze Tijd met online deelname A.F.Th. van der Heijden in ons theater. Meld u nu aan!

  • Entree: 19:30 - 21:00 | gratis met verplicht reserveren
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

26 mei verscheen het nieuwe deel Stemvorken uit de cyclus  De Tandeloze Tijd, van A.F.Th. van der Heijden. Een grootse literaire gebeurtenis waar een aantal fans bij Donner heel blij van wordt.

We gaan nog iets bijzonders doen. Donner organiseert een Leesclubavond rond Stemvorken. We komen graag met liefhebbers bij elkaar om over dit boek te spreken. A.F.Th. van der Heijden zal tijdens deze bijeenkomst online meedoen! Ook is er gelegenheid voor u om vragen aan hem te stellen.

Deze avond vindt plaats in ons theater op vrijdagavond 3 september. Door het beperkt aantal zitplaatsen vragen wij u op tijd te reserveren. (wij nemen de coronamaatregelen in acht en daarom is dit verplicht)

Leest u mee?

meld u hier aan

 

Stemvorken

Twee getrouwde vrouwen, allebei moeder en midden veertig, storten zich in een lesbische amour fou zonder weerga. Zwanet Vrauwdeunt, die het verhaal vertelt, doorkruist in een schaamteloze innerlijke monoloog het erotische paradijs dat zij met haar geliefde Corinne Suwijn heeft ontdekt. Albert Egberts, echtgenoot van de een en voormalig minnaar van de ander, is aangewezen op het sleutelgat.

Stemvorken gaat niet alleen over liefde en lichamelijkheid, maar ook over verval dat komt met het voortschrijden van de tijd. Zwanet en Corinne raken betrokken bij de zoektocht naar Tibbolt ‘Movo’ Satink, die is verdwenen na een veldslag tussen voetbalhooligans, maar een sleutelrol vervult bij de genezing van een ernstig verwarde vrouw over wie zij zich ontfermen. Uiteindelijk is het de vijandige buitenwereld die hun liefde te gronde dreigt te richten.

A.F.Th. van der Heijden (1951) schreef meer dan dertig boeken en zijn werk werd onderscheiden met onder meer de Anton Wachterprijs, de F. Bordewijk-prijs, de Multatuliprijs, de Generale Bank Literatuurprijs, De Gouden Uil, de Dirk Martensprijs en de AKO Literatuurprijs. Zijn boeken zijn verschenen in diverse talen en een aantal ervan werd verfilmd.