0

Ontmoet en groet John de Wolf

Ontmoet en groet John de Wolf
vr 8 november 201919:30 - 20:30
georganiseerd door Donner

John de Wolf wordt kort geïnterviewd door journalist en schrijver Nathan Vos over hun nieuwe boek 'De tweede helft-over wilde haren en ervaren jaren'. Aansluitend is er een exclusieve pre-sale van zijn boek (verschijnt 11 november) en zal hij signeren.

  • Entree: 19:30 | toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

John de Wolf over wilde haren en ervaren jaren in zijn nieuwe boek: De tweede helft Misschien de meest beruchte verdediger van het Nederlandse voetbal. Meedogenloos? Hard? Bloedfanatiek? Jazeker. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. De eerste helft.

Nu speelt John de Wolf (1962) de tweede helft. Hij is trotse grootvader, z’n rechterknie draait steeds lastiger mee, directe tegenstanders hoeven niet meer uitgeschakeld, maar fanatiek is hij nog steeds. Want die tweede helft is minstens zo belangrijk als de eerste.

John kan het weten. Als ouderenambassadeur wist hij de afgelopen jaren de beeldvorming over vijftigplussers te kantelen. Die zijn het hoogtepunt niet voorbij, maar juist in de bloei van het leven. Maar dan moeten ze wel in beweging komen en blijven. En als bedenker van de ‘Wolfcamps’ is sportman John de aangewezen figuur om de vijftigplusser – en iedereen die van de bank af en het veld op wil – in beweging te krijgen.

In dit boek geeft John de belangrijkste lessen door die hij in zijn levens (voor, tijdens en na het voetballen) heeft opgedaan. Een gewone, nuchtere Schiedamse jongen in een ongewone wereld. De belangrijkste: als jij wat van de wereld verwacht, mag de wereld ook wat van jou verwachten. Pas je dus aan in wat het spel van je vraagt. En speciaal voor werkzoekenden: ga niet voor een baan, ga voor werk. Als jij de eerste drempels neemt, komt je droom vanzelf dichterbij.

En zo geeft John nog tientallen originele, veelzijdige maar realistische adviezen die er tezamen voor zorgen dat de tweede helft een feest wordt. Fysiek, mentaal, spiritueel, met zelfs trainings- en culinaire tips voor thuis. Ook deelt John’s ‘roedel’ – waaronder voormalig vicepremier Lodewijk Asscher - de lessen die hij hen leerde.

De lessen van John werden opgetekend door journalist en schrijver Nathan Vos, specialist op het gebied van zowel vitaliteit bij vijftigplussers als het fenomeen mannelijkheid. Eerder schreef hij ‘Man O Man’ en stelde hij ‘De beste jaren komen nu’ samen.

Verschijnt 11 november 2019

‘Toen mijn vader 50 werd, was dat voor mij heel oud. Maar de 50-plussers van nu zijn geen oude mensen meer. Ze zijn juist in de bloei van hun leven.’