0

Ontmoet & groet Karin de Roos

Ontmoet & groet Karin de Roos
za 30 juni 201814:00 - 15:30
georganiseerd door Donner

Karin de Roos vertelt op de afdeling literatuur over haar historische debuutroman 'Dubio'. Zij zal haar boek signeren.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 119 | Rotterdam

 

Dubio | Karin de Roos
Wat is dichterbij: het heden of het verleden?

Flardinga, 1014. De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras een ernstig mishandeld meisje. Ze herinnert zich niets, behalve haar naam: Germaine. Niemand kan achterhalen waar ze vandaan komt, dus ze wordt opgenomen in Bernulfs familie. Wanneer de graaf van het gebied vier jaar later in conflict komt met de keizer, spelen Bernulf en Germaine tegen wil en dank een cruciale rol in de historische Slag bij Flardinga.

Vlaardingen, 2018. Een jonge vrouw wordt in een psychiatrische kliniek opgenomen. Op geen enkele wijze kan worden vastgesteld wie ze is en waar ze vandaan komt. Ze beweert uit het elfde-eeuwse Flardinga te komen en wil wanhopig graag terug. Ze lijkt psychotisch, maar waarom kan ze dan feilloos plekken uit heden en verleden verbinden?

Dubio is een prachtige historische roman die heden en verleden vervlecht en speelt met thema’s als identiteit, oorsprong en religie.

Karin de Roos studeerde sociale, historische en kunstwetenschappen. Al sinds haar vroege jeugd fascineren de middeleeuwen haar. Ze is freelanceschrijfster voor uiteenlopende opdrachtgevers en publiceerde eerder twee non-fictieboeken. Dubio is haar romandebuut.