• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
vr 30 juni 202319:00 - 21:00reserveren verplicht
georganiseerd door Donner

Optreden Joost Oomen, Stefanie Liebreks en Yentl van Stokkum

n.a.v. het verschijnen van de bundel 'Voor alle dagen - Honderd-nog-wat gedichten zonder gelegenheid', gekozen door @poëzieiseendaad

  • Entree: Toegang gratis - reserveren verplicht
  • Locatie: Theater Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam
Optreden Joost Oomen, Stefanie Liebreks en Yentl van Stokkum

Joost Oomen, Stefanie Liebreks en Yentl van Stokkum treden deze avond op in het theater n.a.v. het verschijnen van de bundel 'Voor alle dagen - Honderd-nog-wat gedichten zonder gelegenheid', gekozen door @poëzieiseendaad. Met aansluitend signeren. De toegang is gratis, reserveren verplicht.

©Keke Keukelaar

Toegang tot dit optreden is gratis, reserveren verplicht.
Stuur uw aanmelding naar marketing@donner.nl

Met vermelding 'Voor alle dagen' en het aantal personen.

‘Fris en verrassend, een verzameling oersterke verzen.’ Ellen Deckwitz

Op het hoogtepunt van de pandemie startten Joost Oomen, Stefanie Liebreks en Yentl van Stokkum het instagramkanaal @poezieiseendaad. Sindsdien delen zij dagelijks hun liefde voor poëzie met een almaar groeiend aantal volgers. Binnen een jaar had het account 10.000 volgers en inmiddels staat de teller op ruim 17.000. De missie van Poëzie is een Daad: meer poëzie in ieders leven. Er is een gedicht voor elk moment, elke gelegenheid – niet alleen voor de gewichtige. Dus bijvoorbeeld ook voor als je op maandag al toe bent aan weekend, voor als het code rood is, als de verkiezingsuitslagen tegenvallen, als je al te lang ligt te scrollen op de bank, of voor die eerste dag dat je de lente kunt ruiken.

Met de bloemlezing Voor alle dagen gaan Joost, Stefanie en Yentl van het (telefoon)scherm weer terug naar het papier, waar de gekozen gedichten oorspronkelijk vandaan komen. Voor de selectie putten ze uit alle uithoeken van de literatuur: van bekende Nederlandse en Vlaamse dichters die in een bloemlezing niet mogen ontbreken tot jonge dichters die hun debuut nog niet maakten, en van vertaalde grootheden tot obscure, inmiddels vergeten parels. Sommige gedichten deelden ze al eerder online, andere zijn zorgvuldig bewaard, tot dit moment.

‘Poëzie is een daad en blijft een daad. Daar weten de samenstellers van deze bundel alles van af. Zij wijzen je plekken die onvindbaar bleven. En openen kamers in je hart waar je geen weet van had. En het mooiste is: je hoeft zelf niet eens te zoeken.’ Maartje Wortel

‘Elke dag een shotje Poëzie is een Daad en je voelt weer dat je leeft.’ Tim den Besten

Poëzie is een Daad is een literair collectief bestaande uit dichters Joost Oomen en Yentl van Stokkum en redacteur Stefanie Liebreks. Sinds februari 2021 delen ze met z'n drieën afwisselend elke dag een gedicht op hun instagramkanaal.