0

Optreden van The Legendary Orchestra Of Love

Optreden van The Legendary Orchestra Of Love
za 25 november 201714:00 - 14:30
georganiseerd door Donner

De band, bestaande uit 3 bandleden genaamd: Mike Michels, Jan-Jaap Tanis en Jasper van Vugt, maakt muziek die smerig, eigenaardig, lieflijk, wanstaltig en toch altijd aanstekelijk is. De liedjes vertellen absurde verhalen met vernuftig amusante teksten. Zij brengen deze middag een aantal nummers bij Donner ten gehore. Met de presentatie van hun nieuwe single.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner

Het voorkomen van dit drietal keurige jongens is opmerkelijk te noemen. Gekleed in witte overhemden en bretels zijn ze van plan de wereld te veroveren met hun eindeloze charmes en humor. Dit alles vanuit hun thuisbasis Rotterdam. Met muzikale invloeden als Tom Waits, The Beatles, Primus, The Presidents of the USA, Man Man en Frank Zappa creëert The Legendary Orchestra Of Love een verfrissend geluid dat geheel eigen is.

 

De band verheft simpliciteit tot een kunstvorm. Het gezelschap bestaat uit louter ervaren muzikanten die hebben gespeeld in formaties als Mucho Maestro, Moscow Express, The Complet, HooFTPijN en De Dood. Ze weten hoe ze een geweldige show in elkaar moeten zetten. Mike en Jan-Jaap spelen al meer dan 10 jaar samen en nodigden Jasper eind 2016 uit om het nieuwe trio compleet te maken. Ze hebben reeds een cd met 5 nummers onder de naam ‘The Orchestra Loves You’ uitgebracht en zijn momenteel bezig met een full-length album.

Naast een stomende rock ‘n’ roll show speelt de groep ook (semi)-akoestisch in hun zogenaamde capibara setup (vernoemd naar de alternatieve drumkit ‘Capibara Improbus’). Ideaal voor kleine zaaltjes, koffiehuizen, verjaardagen, platenzaken en baby showers.