• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
zo 30 september 201816:00 - 17:30
georganiseerd door Donner

Peter Buwalda over Otmars Zonen

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 119 | Rotterdam
Peter Buwalda over Otmars Zonen

De nieuwe roman van Peter Buwalda is uitgesteld. Het interview en de signeersessie op 30 september komen helaas te vervallen.

Van uitgeverij de Bezige Bij ontvingen wij helaas het bericht, dat de publicatie van de nieuwe roman van Peter Buwalda wordt uitgesteld. De auteur heeft meegedeeld meer tijd nodig te hebben om zijn boek af te ronden. Zeer tot onze spijt komen hierdoor het interview en de signeersessie bij Donner te vervallen.

Otmars Zonen - Peter Buwalda

De jonge Shell-employé Ludwig Smit kruipt steeds dichter op de huid van zijn vader, Johan Tromp, die tweeëndertig jaar lang de grote onbekende in zijn leven is geweest. Meester en knecht raken tot elkaar veroordeeld op Sakhalin Island, waar Johan Tromps daverende carrière in de oliebusiness wankelt als journaliste Isabelle Orthel zich aandient. Ludwig en zij delen een kortstondig maar pijnlijk verleden in Twente – en ook Tromp is op zijn hoede voor deze vrouw, die hij onder beroerd gesternte leerde kennen in de Nigerdelta. Intussen rijst de vraag of het verstandig is dat Ludwig de gedreven journaliste toegang verleent tot zijn wereldberoemde stiefbroer, de concertpianist Dolf Appelqvist. Appelqvists aan waanzin grenzende licht lijkt – eindelijk – dovende, ware het niet dat hij in het bezit is van een verloren gewaand derde deel van Beethovens pianosonate opus 111.

Peter Buwalda

Peter Buwalda was journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen. Hij was mede-oprichter van het literaire poptijdschrift Wah-Wah en schreef verhalen en essays voor onder andere De Gids, Vrij Nederland, Bunker Hill en Hollands Maandblad.

In september 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue dat een prachtige ontvangst kreeg en een bestseller werd. Het werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs en de Tzumprijs en werd genomineerd voor maar liefst negen prijzen waaronder de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs, de KANTL Proza Prijs, de NS Publieksprijs en De Gouden Strop 2011. De vertaalrechten werden verkocht aan onder andere Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Engeland en Amerika. The New York Times noemde het boek 'dazzling' in een buitengewoon lovende recensie.

In het najaar van 2014 verscheen Suzy vindt van niet, met daarin Buwalda's eerste tweeënvijftig eigenzinnige, messcherpe en vaak hilarische columns uit de Volkskrant. Van mij valt niets te leren uit 2015 is hier een aanvulling op, net als Verse probs uit 2016, waarin opnieuw ruim vijftig columns, verzameld zijn. In de vierde bundeling van zijn columns De kleine voeten van Lowell George, bewijst Buwalda zich wederom als lenige literaire ontsnappingskunstenaar en vervlecht hij met immer lenige pen zijn persoonlijke herinneringen met rariteiten die ons dagelijks kwellen. Oor schreef: 'De columns van Peter Buwalda, volgens velen de beste schrijver van Nederland, sprankelen, bijten, verrassen en doen in de lach schieten. Ze zijn hoogst origineel van toon en getuigen niet alleen van een vaak bizar gedachteleven, maar ook van een grote liefde voor de popmuziek.'