• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
za 31 augustus 202414:30 - 15:30
georganiseerd door Donner

Phi-Yén Phan signeert en laat u proeven uit haar kookboek An com

Recepten en verhalen uit een Vietnamese familiekeuken

  • Entree: Toegang vrij - zonder aanmelden
  • Locatie: Boekhandel Donner - afdeling kookboeken
Phi-Yén Phan signeert en laat u proeven uit haar kookboek An com

Phi-Yén Phan laat u kennis maken met recepten en verhalen uit een Vietnamese familiekeuken. Ze laat u gerechtjes proeven en signeert haar kookboek An com op de afdeling kookboeken.

An com: Recepten en verhalen uit een Vietnamese familiekeuken

An com: Recepten en verhalen uit een Vietnamese familiekeuken

Phi-Yen Phan

50 Vietnamese familierecepten

Wanneer er ‘An com!’ van onder aan de trap werd geroepen, wisten Phi-Yén en haar zus dat het etenstijd was. De geur van versgekookte rijst danste dan al door heel het huis. De letterlijke vertaling van ‘an com’ is ‘rijst eten’, maar het betekent in de Vietnamese volksmond ‘aan tafel’. In An com neemt Phi-Y?n je mee in een wereld waar eten en familie centraal staan. Ze deelt de gerechten waar ze mee opgroeide: recepten die haar ouders vanuit Vietnam meenamen. Door samen te koken leerde Phi-Y?n beter te begrijpen hoe haar ouders in Vietnam leefden en wat ze allemaal hebben meegemaakt tijdens hun reis naar Nederland, die ze afzonderlijk van elkaar maakten.

An com is een prachtig kookboek vol home style Vietnamese gerechten, met handige tips over producten en bereidingswijzen, zodat je zelf samen met je dierbaren de lekkerste ph?, springrolls en loempia’s, bánh mì, gekaramelliseerd buikspek, zoetzure vissoep en banaan-tapiocapudding kunt maken.

Bestel - €29,99
Phi-Yen Phan

Phi-Yen Phan

Phi-Yen Phan studeerde af aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht als illustrator en vormgever. In de coronatijd runde ze haar eigen cateringbedrijf en kookte ze diners bij mensen thuis. Al die passies komen samen in het kookboek An com, dat ze zelf illustreerde en vormgaf. Een lange tijd wist Phi-Yen maar weinig af van de Vietnamese keuken. Ze kon immers altijd bij haar ouders terecht en kende zelf alleen de basis. Tot ze zich realiseerde wat voor een belangrijk onderdeel van haar leven deze keuken is en ze zij aan zij met haar ouders de recepten uitwerkte. Inmiddels heeft ze dan ook volledig haar draai gevonden in de Vietnamese keuken.

Fotografie: Mathilde Nai