0

Presentatie: '111 plekken in Rotterdam die je gezien moet hebben'

Presentatie: '111 plekken in Rotterdam die je gezien moet hebben'
za 30 september 201716:00 - 17:30
georganiseerd door Donner

Presentatie door Mirjam en Femke de Winter. Het eerste exemplaar van '111 plekken in Rotterdam die je gezien moet hebben' wordt door burgemeester Ahmed Aboutaleb in ontvangst genomen.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Het hernieuwde zelfvertrouwen van Rotterdan kan niemand ontgaan zijn. De stad bruist, prikkelt en zoemt, en trekt meer bezoekers en toeristen dan ooit tevoren. Maar Rotterdam is meer dan die stad van de ‘opgestroopte mouwen’, Feyenoord, het nieuwe Centraal Station, de Erasmusbrug of de Markthal.

Flaneer maar eens over de West-Kruiskade en probeer Chinees gebak of knabbel aan gebakken eendenvoetjes. Ga op havensafari en ontdek de zonnende zeehondjes op ‘Robbeneiland’. Zoek een bankje op in de romantische binnentuin van het Rotterdamse stadhuis. Lunch bovenop het dak van een flatgebouw, in de dakmoestuin van de Dakakker. Koop vette sneakers bij Woei op de Hoogstraat. Of logeer op de Lammie, het beruchte drugssmokkelschip uit de jaren zeventig.

Rotterdam: De spannendste ontdekkingsreis in eigen land

  • Stad van hoogbouw én van verscholen hofjes en verborgen tuinen
  • Stad van ‘geen woorden maar daden’, maar ook van dromers en filosofen
  • Stad van patatje ‘Kapsalon’, maar ook van topkoks en sterrenrestaurants

 

Over de auteurs:

Mirjam de Winter (1967) woont en werkt als freelance journalist al haar halve leven in Rotterdam. Ze schrijft een column in de Rotterdam-bijlage van NRC en is nieuwsverslaggever bij RTV Rijnmond. Ook verzorgt ze stadswandelingen.

Femke de Winter (1972, zus van) is fotografe en volgt de Fotoacademie in Amsterdam. Ze studeerde kunstgeschiedenis en werkt in de Veldkeuken op het landgoed Amelisweerd. Met het kookboek De Veldkeuken won ze in 2015 de publieksprijs voor ‘Beste Kookboek van het jaar’.