0

Presentatie 'God en geld' door Jan Prij

Presentatie 'God en geld' door Jan Prij
vr 20 april 201816:30 - 18:00
georganiseerd door Donner

Filosoof en econoom Jan Prij presenteert deze middag zijn boek 'God en geld'. Oud minister Ernst Hirsch Ballin en Ruben van Zwieten (De Nieuwe Poort) nemen het boek in ontvangst en zullen kort op de inhoud reageren. Aansluitend borrel.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner

Met God en geld opent filosoof en econoom Jan Prij een nieuw debat over de tegenstelling tussen God en geld en die tussen het ‘hogere’ en het ‘lagere’. Deze tegenstellingen berusten op een misverstand, zowel over de aard van religie als ook over de aard van economie. In een passievol betoog nodigt Prij ons uit om opnieuw te ontdekken waar religie, economie en politiek in wezen om draaien. Een inspirerend, optimistisch pleidooi voor een nieuwe samenleving, waarin hermeneutiek een centrale rol dient te krijgen. Deze kunst van het overbrengen, vertalen en vertolken kan ons leiden naar een nieuwe, betere samenleving.

Jan Prij, econoom en filosoof met ruime ervaring als adviseur, onderzoeker en redacteur. Als publicist, redacteur, spreker en zingever schrijft en (s)preekt hij het liefst over filosofische, economische, religieuze en levensbeschouwelijke thema’s met maatschappelijke en politieke relevantie.