0

Presentatie Habitat Rotterdam

Presentatie Habitat Rotterdam
zo 27 oktober 201913:00 - 15:00
georganiseerd door Donner

Presentatie van het boek Habitat Rotterdam – Hoe makers wonen en werken in een veranderende stad, door Priscilla de Putter (tekst) en Nicoline Rodenburg (fotografie). M.m.v. schrijver Raoul de Jong en modeontwerpster Joline Jolink.

  • Entree: 13:00 | toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

In 2013 startten Priscilla de Putter en Nicoline Rodenburg met Habitat Magazine: portretten van Rotterdamse makers in hun natuurlijke omgeving. ‘De mens’ speelt in hun beider werk een grote rol, de positieve blik op het leven domineert. Met dit boek pleiten ze voor het behoud van letterlijke en figuurlijke ruimte voor creativiteit in de stad.
Vierendertig interviews met Rotterdamse creatieven: ontwerpers, kunstenaars, architecten, choreografen en schrijvers. Vierendertig portretten van mensen, makers, woonhuizen, werkplekken, opinies en passies.

Kriskras gingen we door Rotterdam, van Charlois tot Delfshaven en het Nieuwe Westen en van kunstenaar tot culinair ondernemer. We spraken Susan Bijl, Raoul de Jong, Joline Jolink en Conny Janssen over hoe ze wonen, wat ze doen en waarom. We bezochten de studio’s van Richard Hutten en Rotganzen en vroegen Sjarel Ex en Aruna Vermeulen naar hun mening over stedelijke verandering.

Rotterdam is spannend, snel, voortdurend in ontwikkeling. Er wordt geleefd, gewerkt en genoten. Waarom is het waarborgen van goede woon- en werkruimte belangrijk voor mensen, maar ook voor de stad? Wat zijn de kansen en valkuilen van verandering? Wij brachten het in kaart.

De geportretteerden in dit boek zijn vaak idealisten en dromers, maar vooral ondernemers die niets anders kunnen dan hun hart te volgen. Daarom wonen en werken ze in Rotterdam.

De presentatie Habitat Rotterdam is onderdeel van het feestelijke openingsprogramma van Donner.