0

Presentatie van de nieuwe dichtbundel van Hester Knibbe, 'As, vuur'

Presentatie van de nieuwe dichtbundel van Hester Knibbe, 'As, vuur'
za 27 mei 201715:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Met een introductie door uitgever Peter Nijssen. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Anton Korteweg, dichter en voormalig directeur van het Letterkundig Museum. Aansluitend zal Peter Swanborn, dichter en recensent, de auteur interviewen over haar bundel. Verdere medewerking wordt verleend door Derek Otte, stadsdichter van Rotterdam en door Miriam Van hee, dichter en slaviste. Een muzikale bijdrage wordt geleverd door de Rotterdamse band The Yes Please, in kleine bezetting.

  • Entree: Donner podium
  • Locatie: Toegang vrij

As, vuur Gedichten – Hester knibbe

'As, vuur' valt uiteen in twee delen, die zich tot elkaar verhouden als communicerende vaten. Uitgangspunt voor het eerste deel zijn de drieëntwintig oerwoorden die de zeven Euraziatische taalfamilies met elkaar verbinden. Zij vormen de humus waaruit de dichter in dit deel een persoonlijke mythologie laat opbloeien. In het tweede deel gaat het om de vraag wat reizen voor de dichter betekent en hoezeer dat de kijk op de vertrouwde omgeving en het eigen wereldbeeld beïnvloedt.

 ©Arend Knibbe

Hester Knibbe debuteerde in 1982 en publiceerde een omvangrijk dichterlijk oeuvre. Haar werk is bekroond met tal van prijzen waaronder de Herman Gorterprijs, de Anna Blamanprijs, de Adriaan Roland Holstprijs en (voor Archaïsch de dieren) de VSB Poëzieprijs. Een uitgebreide bloemlezing uit haar hele werk verscheen onder de titel Oogsteen. Een keuze uit de gedichten 1982-2016.