0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boekpresentatie 'Eden' van Marcel Möring

Boekpresentatie 'Eden' van Marcel Möring
vr 6 januari 201716:30 - 18:00
georganiseerd door Donner

In deze avontuurlijke roman toont Marcel Möring zich de grootse moralist en krachtige verhalenverteller die hij boven alles is.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Aan Connie Palmen wordt het eerste exemplaar overhandigd. Zij zal Marcel Möring toespreken.

 
© Annaleen Louwes

Eden
In Eden worden twee grote verhalen verteld. Het verhaal van een naamloos kind dat opgroeit in een woud dat zo groot en uitgestrekt is dat hij geen weet heeft van de wereld daarachter. De lezer is er getuige van hoe hij op een dag op de vlucht slaat voor een daad die hij niet heeft begaan.

En dan: in een psychiatrische inrichting pleegt een patiënt zelfmoord. Een andere patiënt, voor dood aangetroffen in het stadsbos, weet niet meer wie hij is. En er is de raadselachtige Stephanie, met wie ogenschijnlijk niets mis is. Psychiater Mendel Adenauer ziet zijn instituut als de plek waar het wrakhout van onze samenleving achterblijft en vraagt zich af of zijn opvatting dat de mens en de wereld kunnen worden geheeld, wel klopt.

In deze avontuurlijke roman toont Marcel Möring zich de grootse moralist en krachtige verhalenverteller die hij boven alles is.


© Keke Keukelaar

Eden is het slotakkoord van de DIS-trilogie, drie romans die zich in eenzelfde tijd en ruimte afspelen, op elkaar inspelen, maar volledig los van elkaar gelezen kunnen worden. DIS is de roman van de benen (Jakob Noachs lange wandeling door de nacht), Louteringsberg de roman van de buik en het hart (Marcus Kolpa’s poging om zijn hart weer te doen kloppen) en Eden is de roman van het hoofd (of de hersenen: waar onze herinnering en dus onze identiteit verblijft). Samen vormen ze een lichaam.

Marcel Möring
Marcel Möring (1957) schreef de romans Mendels erfenis (1991, Geertjan Lubberhuizenprijs), Het grote verlangen (1992, AKO Literatuurprijs), In Babylon (1997, Gouden Uil Literatuurprijs), Dis (2006, F. Bordewijkprijs 2007 en de longlist van de Libris Literatuur Prijs en AKO Literatuurprijs) en Louteringsberg (2011).

Möring publiceerde ook verhalen en novellen die werden gebundeld in Bederf is de weg van alle vlees en andere novellen (2007). De novelle Modelvliegen (2000) werd genomineerd voor de Impac Dublin Literary Award, het verhaal ‘East Bergholt’ won de Aga Kahn Prize van The Paris Review (2000). Februari 2013 verschijnt East Bergholt, de novelle van Marcel Möring met tekeningen van Sam Drukker. Mörings werk is vertaald in vijftien talen.

Met medewerking van Isolde Troost, piano. Na afloop wordt u een glas aangeboden.