0

Presentatie van het kinderboek 'De dag dat de zee weg was'

Presentatie van het kinderboek 'De dag dat de zee weg was'
za 7 oktober 201715:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Filosoof Awee Prins en veelvuldig bekroond illustrator Thé Tjong-Khing presenteren deze middag hun kinderboek 'De dag dat de zee weg was'. Awee Prins houdt een inleiding en leest voor. Thé Tjong-Khing zal een illustratie geven van het ontstaan van de tekeningen, die bij het voorgelezen verhaal werden gemaakt. Na afloop 'tekenen' zij samen hun boek.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Op een goede – of eigenlijk slechte – dag blijkt de zee plotseling verdwenen. Alle vissen zijn in rep en roer. Een kleine garnaal is vastbesloten uit te vinden wat de oorzaak is en beweegt hemel en aarde om de leeggelopen zee weer gevuld te krijgen.

De dag dat de zee weg was bevat grappige, licht absurde en liefdevolle kinderverhalen met een knipoog naar de wereld van de volwassenen. Filosoof en schrijver Awee Prins tekende de verhalen op die hij aan zijn kinderen Dylan en Duider vertelde. Hij beschrijft een konijn dat een olifant wil worden, vertelt hoe een varken van zijn modderverslaving afkomt en hoe de beren de lakens van hun winterslaap schoon weten te houden. De bijzondere dierenverhalen komen tot leven door een dertigtal prachtige tekeningen van gelauwerd illustrator Thé Tjong-Khing.

 ©Hanna van de Wetering

Awee Prins (1957) is filosoof en doceert Fenomenologie, Hermeneutiek en Kunstfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1991 richtte hij het Centrum voor Filosofie en Kunst (CFK) op. In 2006 ontving hij de Onderwijsprijs.  In datzelfde jaar publiceerde hij Uit verveling, een filosofische bestseller van formaat: een pleidooi voor de acceptatie van de tijdelijkheid der dingen en het herwaarderen van het alledaagse. De afgelopen jaren maakte Prins zich sterk voor een ‘filosofie van de alledaagsheid’.

Thé Tjong-Khing (1933) is illustrator, voornamelijk van kinderboeken zoals die van Guus Kuijer en Dolf Verroen. Hij won driemaal het Gouden Penseel en ontving in 2005 de Woutertje Pieterse Prijs en het Zilveren Penseel voor zijn boek Waar is de taart? In 2010 kreeg hij de Max Velthuijs-prijs voor zijn gehele oeuvre.