0

Presentatie Van Kuip naar Coolsingel

Presentatie Van Kuip naar Coolsingel
za 10 juni 201714:00 - 15:30
georganiseerd door Donner

Deze middag presenteren Robert van Brandwijk en Steven van der Hoeven 'Van Kuip naar Coolsingel - clubliefde in ons kampioensjaar'. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan oud-speler en Feyenoord-icoon Ben Wijnstekers.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

14 mei 2017: die datum staat voor altijd in honderdduizenden rood-witte harten gegrift. Maar de weg naar het kampioenschap was, geheel op z'n Feyenoords, tot aan de finishlijn bezaaid met hoogte- en dieptepunten. Maanden vol hoop ('Zou het dan nu écht gebeuren?') en vrees ('We gaan het toch niet nog uit handen geven?').

In die maanden trokken Robert van Brandwijk en Steven van der Hoeven op met mensen die met hart en ziel aan de club verbonden zijn: supporters, clubambassadeurs Gerard Meijer en Ben Wijnstekers, Peter Houtman en stadion-dj Bootsy Paul, oer-Feyenoorder Gaston Taument en Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel. De auteurs laten zien hoe Feyenoordliefde families samenbrengt, vriendschappen smeedt en zelfs levens redt. Van Kuip naar Coolsingel onderzoekt wat het betekent om Feyenoorder te zijn. De achtbaan van spanning, het hunkeren naar succes en natuurlijk de bevrijdende uitbarsting van vreugde toen het ein-de-lijk zover was. Dit boek is een ode aan de clubliefde en een monument voor een onvergetelijk seizoen.

'Dit kampioensboek bulkt van de euforie!' - Gerard Meijer
'Ein-de-lijk! Dit kampioensboek moeten we koesteren.' - Ben Wijnstekers

Het programma van de presentatie:

  • Welkomstwoord namens uitgeverij Atlas Contact & Donner 

  • Robert en Steven over relatie tot Feyenoord & over het maken van het boek 

  • Korte interviews met een supporter en DJ Bootsy Paul en Ben Wijnstekers 

  • Robert en Steven overhandigen het eerste exemplaar aan oud-speler Ben Wijnstekers 

  • Mogelijkheid tot het stellen van vragen aan auteurs en geïnterviewden 

  • Borrel en signeren

 

Robert van Brandwijk  

Steven van der Hoeven ©Hans Reitzema