• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Proefles

alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

Joël Broekaert

Alle bindwijzen en edities

Proefles

alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

Joël Broekaert

Paperback | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 24,99
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken en aroma’s, over de werking van onze zintuigen en over de chemie van het proeven. Je ontdekt waarom rode wijn daadwerkelijk naar stal kan smaken, hoe je lekkerder (en gezonder) kunt eten met umami en dat het verschil tussen kaneel en kruidnagel onmogelijk te proeven is als je niet kunt ruiken.

In een wervelende combinatie van wetenschap, aanstekelijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis maakt 'Proefles' je leven smakelijker. Want eten moeten we allemaal, minstens drie keer per dag. Wil je daar iets héél leuks van maken? Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is proeven.



'Broekaert is een begenadigd verteller, die overloopt van de kennis over eten en drinken, en die net zo makkelijk over barbecueën als over moleculair koken praat.'



'Om eten nog leuker te maken'



'Het woordgebruik is door het hele boek vermakelijk en vrolijk. Broekaert neemt je mee in zijn enthousiasme over alles wat met proeven te maken heeft. (...) Dit boek is meer dan een uitleg van een enthousiaste fijnproever.' - [beoordeling 4 ballen]



'Broekaerts passie voor smaak [werkt] aanstekelijk. Zelfs een zak chips zul je minder snel naar binnen werken wanneer je weet welke processen er aan vooraf gegaan zijn.'



'Nooit meer last van luie smaakpapillen na de lessen van professioneel proever Joël Broekaert.'



Joël Broekaert (1982) is culinair journalist, schrijver, en recensent voor nrc. Ook schreef hij voor Vrij Nederland en maakt hij televisieprogramma’s zoals Joël Lokaal en De smaak van Joël. Met Hiske Versprille presenteert hij de podcast Makkelijke eters. Hij is jurylid van Celebrity MasterChef en stond in het theater met Proefles met Joël. Eerder verscheen van zijn hand De Alleseter, Van honingbij tot hagelslag, samen met Joris Bijdendijk, de bestseller Bij Bijdendijk thuis, Zijn meest recenten boeken zijn Proefles en De wereldgeschiedenis in twaalf bonen.

Specificaties

  • Uitgever
    Atlas Contact
  • Druk
    1
  • Verschenen
    nov. 2022
  • Bladzijden
    216
  • Genre
    Non-fictie Algemeen
  • Afmetingen
    229 x 150 x 21 mm
  • Gewicht
    385 gram
  • EAN
    9789045046532
  • Paperback
    Paperback
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Het geheim van Bols

Het geheim van Bols

Martin Hendriksma
€ 24,99
In onze tijd

In onze tijd

Tim Fransen
€ 24,99
Licht op Maastricht 2023

Licht op Maastricht 2023

Eric Wetzels
€ 20,95
Ga je erover schrijven?

Ga je erover schrijven?

Herman Koch
€ 23,99
De reis van de wijze kat

De reis van de wijze kat

James Norbury
€ 20,99
Virrie's kinderen

Virrie's kinderen

Rob Oudkerk
€ 21,50