0
Vanaf €15,- geen verzendkosten.
Laat uw cadeau's mooi inpakken!
Snelle levering aan huis, maar ook af te halen in de winkel.
€ 37,50

Voor sociale professionals is het belangrijk om goed inzicht te hebben in de vele facetten van iemands identiteit. Dan gaat het over de identiteit van de mensen met wie ze werken én die van henzelf. Retourtje inzicht helpt ze dit inzicht te ontwikkelen.

Het boek bevat drie leerroutes. In de route 'Denken' presenteren de auteurs verschillende theorieën rond diversiteit en inclusie en een model om met aspecten van diversiteit te werken. Geïnspireerd door de Community Art-methode dagen zij in de route 'Doen' studenten uit om op een creatieve en praktische manier aan hun diversiteitscompetenties te werken. In de route 'Dagblog van een reiziger' kunnen de studenten zich laten inspireren door het verhaal van een zoektocht naar inzicht. Verder maken studenten kennis met kleurrijke professionals die laten zien hoe zij creatief omgaan met diversiteit.

Retourtje inzicht bevat veel individuele en groepsopdrachten, denk- en doeopdrachten. In alle hoofdstukken wordt gewerkt met casuïstiek, internetsites, films, portretten, muziek en theater. Dit alles maakt dit boek een verrassende reisgids voor iedereen die zich wil voorbereiden op het succesvol omgaan met diversiteit in welzijn, gezondheidszorg of onderwijs.

Toinette Loeffen werkt als master Social Work, kunstvakdocent theater, projectleider en onderzoeker aan Co-creatie en onderzoekt de kracht van sociaal artistieke projecten bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht. Herma Tigchelaar is theoloog en doet bij hetzelfde kenniscentrum onderzoek naar religie en biografie. Samen ontwikkelen zij programma's rond diversiteit en creativiteit.

  • Bindwijze: Paperback / Ingenaaid
  • Uitgever: Coutinho
  • Druk: 2
  • Verschenen: mei 2013
  • Taal: Nederlands
  • Genre: Welzijnswerk, sociale voorzieningen & criminologie
  • Dimensies: 240 x 170 x 17 Millimeters
  • Gewicht: 729 gram
  • EAN: 9789046903582

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Dit product heeft nog geen uitgebreide reviews

Geef uw mening en schrijf als eerste een review.

Gerelateerde producten

Alle ouderen naar buiten

Alle ouderen naar buiten

Jasper de Ruiter
€ 24,95
Écht doen wat nodig is

Écht doen wat nodig is

Dorien Graas
€ 25,00
Hulp bij armoede

Hulp bij armoede

Roeland van Geuns
€ 29,95
Mama gaat logeren

Mama gaat logeren

Erwin de Ruiter
€ 22,50
Werken aan kwaliteit van bestaan

Werken aan kwaliteit van bestaan

Audry Vulpen
€ 28,75