0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 34,99
Omschrijving

'Franse en Belgische klassiekers die eenvoudig maar zo godvergeten goed worden bereid, dat ik het liefst minstens één keer per week bij Rijsel zou willen eten.' - Mara Grimm

Restaurant Rijsel bestaat bijna 10 jaar en is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een instituut binnen de Amsterdamse horeca. Een plek die vanaf de eerste avond vol zat met chefs, wijnliefhebbers, stelletjes die voor de eerste keer uit eten gingen, vaste gasten, buurtbewoners, collega's en iedereen daartussenin. Grote kans dat ook jij een herinnering hebt aan een avond met poussin en wijn in de Amsterdamse Marcusstraat.

En dus werd het hoog tijd voor een kookboek waarin de alom bekende en geliefde Rijsel-klassiekers gedeeld worden - aangepast voor de thuiskok. Een boek met daarin de typische Rijsel-gerechten, de filosofie achter 'nouveau ruig' en 10 jaar aan verhalen en anekdotes van bekende stamgasten. Aangevuld met keukentechnieken om in je eigen keuken thuis een nóg beter resultaat te boeken.

'Rijsel is een van mijn ankers in Amsterdam. Je kan bij dit restaurant rustiek bourgondisch eten. Het is meer dan eens gebeurd dat als ik ergens uit eten ging en het eten daar hartstikke slecht was, ik de rekening gevraagd heb en linea recta naar Rijsel ben gevlucht. Rijsel is dan het enige dat de avond nog kan redden.' - Joël Broekaert



Pieter Smits
Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Pieter is opgegroeid in het café van zijn ouders waar de liefde voor de horeca met de paplepel is ingegoten. Na jaren in de horeca gewerkt te hebben, was het tijd voor Rijsel.

Iwan Driessen
Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Iwan is een rasechte Amsterdammer met Limburgse roots. Hij is Frans en Japans geschoold en past beide ervaringen toe in zijn gerechten.

Stephanie Lücken
Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Stephanie is tijdens haar rechtenstudie bij Rijsel achter de bar begonnen. Na haar master bleek de liefde voor horeca groter. Inmiddels is zij compagnon en gastvrouw bij Rijsel.

Specificaties
  • Uitgever
    Fontaine Uitgevers
  • Druk
    1
  • Verschenen
    mei 2022
  • Bladzijden
    256
  • Genre
    Kookkunst / eten en drinken
  • Afmetingen
    251 x 195 x 29 mm
  • Gewicht
    1082 gram
  • EAN
    9789464041446
  • Bindwijze
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Smokey Goodness Brand New BBQ

Smokey Goodness Brand New BBQ

Jord Althuizen
€ 29,99
Rijsel

Rijsel

Pieter Smits
€ 34,99
Brut, dat ben je zelf

Brut, dat ben je zelf

Jo Cortenraedt
€ 29,50
Snel en simpel - Koken in 10 minuten

Snel en simpel - Koken in 10 minuten

Orathay Souksisavanh
€ 7,95
Flavour

Flavour

Yotam Ottolenghi
€ 33,99