0

Rotterdam Centraal Station

Rotterdam Centraal Station
ma 5 september 2016

door Leon van Vliet | Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Er is al heel veel gezegd en geschreven over het Centraal Station van Rotterdam. Maar auteur Ben Maandag heeft er helemaal een levenswerk van gemaakt zo lijkt het.

Deze prachtig uitgave van Trichis Publishing bestaat uit 3 delen in een luxe cassette:

  • Deel 1: Reizigers en Rotterdammers
  • Deel 2: Het station als magneet
  • Deel 3: En dan nu: een nieuw Rotterdam Centraal

Wie maar geen genoeg krijgt van het mooiste station van Nederland kan hier mee zeker uit de voeten. Het was een project waarmee Rotterdam zich goed op de kaart heeft gezet getuige de diverse prijzen en onderscheidingen uit binnen- en buitenland.

Zo'n bijzonder project verdient een serie bijzondere boeken. Boeken waarin het gehele proces van vernieuwing in tekst en beeld tot uitdrukking komt. Waarin de weg van oud naar nieuw overzichtelijk staat uitgestippeld. Van het oude station tot aan de nieuwste technische snufjes. Van alles wat er bij de bouw kwam kijken. Van Hogesnelheidslijn tot RandstadRail, van metrostation tot parkeergarage, van stationskap tot de zonnecellen van de overkapping. Een serie boeken waarmee de stad kan terugkijken op een periode waarin, ondanks alle ontberingen, met alle mogelijke betrokkenen iets groots is verricht.

En toch ligt het voor maar 15 Euro in de Ramsj! Een goede verklaring daarvoor heb ik niet. Misschien vond men het destijds te duur. Maar voor deze prijs kan een echte liefhebber het niet laten liggen...

Bekijk meer tips van Leon

Leon van Vliet
Leon van Vliet Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Over Leon van Vliet

Als er ergens een voordeeltje te behalen valt is Leon er als de kippen bij. Hij koopt in binnen- en buitenland de mooiste boeken in voor weinig geld. Daar wordt u als klant dan uiteindelijk weer blij van.