0

Sander de Kramer interviewt Anton Slotboom over biografie Jules Deelder

Sander de Kramer interviewt Anton Slotboom over biografie Jules Deelder
za 16 mei 202015:00 - 16:00
georganiseerd door Donner

Afgelast: Sander de Kramer gaat in gesprek met Anton Slotboom over zijn biografie 'De zin van het leven ben je zelf - over het compromisloze bestaan van Jules Deelder'. Met aansluitend signeren.

  • Entree: Afgelast
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

'Een biografie? Over mij? Ik ben toch niet dood?' Zo reageerde Jules Deelder de afgelopen jaren steevast op de vraag of hij zijn levensverhaal wilde laten opschrijven. Meestal keek hij er vies bij, een blik die hij direct wegspoelde met een stevige slok van zijn lievelingsdrank gin-tonic. Toch is het nu zover. In het jaar dat Jules Deelder vijfenzeventig wordt, een leeftijd waarvan maar weinigen durfden te voorspellen dat hij die zou bereiken, verschijnt voor het eerst een boek over zijn leven. Niet met, maar over Jules. Aan de hand van interviews, fragmenten, tientallen nieuwe gesprekken met betrokkenen en intimi en vele uitgeplozen archieven reconstrueert schrijver Anton Slotboom het leven van de beroemdste Rotterdammer van Nederland. De zin van het leven ben je zelf schetst zo een compromisloos leven, doorspekt met liefde voor Sparta, Rotterdam, jazz, drugs en rock 'n' roll. Het is een boek over een leven vol bijzondere gebeurtenissen. Van een Rotterdamse nacht met Jimi Hendrix tot het meesmokkelen van drugs naar Colombia in plaats van andersom. En van de ontstaansgeschiedenis van Deelders mooiste gedichten tot zijn eeuwige zoektocht naar die ene perfecte jazz-LP. Jules Deelder, de zin van het leven ben je zelf is het allereerste boek dat over Deelders leven is geschreven. De titel is een citaat van hemzelf. Veel van zijn eigenzinnige levenswijsheden komen voor in het boek. Het is een eerbetoon én verjaardagskado voor Jules Deelder, misschien wel de beste dichter van Nederland en als vijfenzeventigjarige de enige echte nachtburgemeester van Rotterdam.

Anton Slotboom (1980) schreef voor Algemeen Dagblad, Nieuwe Revu en NRC. Hij maakt nu radio en televisie voor TV Rijnmond. Net als Deelder is hij Spartaan. Slotboom schreef vijf boeken over Sparta en schreef ook mee aan boeken over de Eerste Wereldoorlog, PSV en Feyenoord.

Sander de Kramer (1973) Televisiepresentator, schrijver, columnist en filantroop Sander de Kramer is één van de meest kleurrijke personen van Rotterdam. De zeer geëngageerde journalist werd al op jonge leeftijd landelijk bekend als hoofdredacteur van de daklozenkrant en als bondscoach van het Nederlands daklozenvoetbalteam. De Kramer werd voor zijn inzet voor daklozen in 2001 benoemd tot Rotterdammer van het Jaar. Sinds 2008 presenteert hij televisieprogrammas voor KRO-NCRV. Hij is bekend van o.a. de populaire programma's Keuringsdienst van Waren, De Rekenkamer en Reisadvies Negatief. Hiervoor reisde hij de wereld over om onrecht aan de kaak te stellen. Voor deze missie gaat hij heel ver. De Kramer begaf zich talloze malen in oorlogsgebieden en andere gevaarlijke oorden, om het leven van onderdrukte mensen te veranderen. (bron: Speakers Academy)