0

Simon Rozendaal presenteert zijn boek over Piet Hein

Simon Rozendaal presenteert zijn boek over Piet Hein
zo 27 oktober 201915:30 - 17:30
georganiseerd door Donner

Simon Rozendaal schrijft met plezier en verwondering over het dagelijks leven aan boord, en gidst ons door de mooie en minder mooie kanten van onze geschiedenis. M.m.v. oud-burgemeester Bram Peper, em. hoogleraar Europese expansie en migratie Piet Emmer en cultureel ondernemer en journalist Rachid Benhammou.

  • Entree: 15:30 | toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

‘Piet Hein zijn naam is klein, zijn daden bennen groot. Hij heeft gewonnen de Zilvervloot.’ Het wordt al eeuwenlang gezongen in Nederland – maar wie weet nog waarom? Simon Rozendaal interesseerde zich nooit zo voor vaderlandse geschiedenis. Dat verandert als hij gaat wonen in de Rotterdamse wijk Delfshaven, op steenworp afstand van het geboortehuis van Piet Hein. Hij raakt gefascineerd door het avontuurlijke leven van zijn voormalige buurjongen. Piet Hein (1577-1629) klimt op tot admiraal, wordt een van onze zeehelden en levert met de verovering van de Zilvervloot in 1628 een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse strijd om vrijheid en onafhankelijkheid. Hij wordt meerdere malen gevangengenomen en laat zich met een voor die tijd opmerkelijke compassie uit over ‘Indianen’ en ‘Wilden’. 

Simon Rozendaal - Foto: Fjodor Buijs© Fjodor Buis

Simon Rozendaal, volgens Villamedia de ‘nestor van de Nederlandse wetenschapsjournalistiek’, schrijft voor Elsevier Weekblad en publiceerde ruim 25 boeken, waaronder 'Alles wordt beter!'. In 2019 verscheen zijn nieuwe boek 'Warme aarde, koel hoofd'. (Foto: Fjodor Buis)

Dit evenement is onderdeel van het feestelijke openingsprogramma van Donner.