2021
Smokey, slow, smoldering and fingerlickin' good: that's barbecuing like it was meant to be. In SMOKEY GOODNESS, World Champion Jord Althuizen reveals all tricks of the trade about the real barbecuing USA style. Includes golden tips on fire and temperature and sturdy recipes full of zest and flavor. Burgers, brisket, wings, grilled côte de boeuf, pulled pork or even entire suckling pigs - we are hooked, we want more!
'The BBQ book that renders all other BBQ books redundant at once.'
- Jury MasterChef Holland
'The Dutch King of the barbecue. Beware: the pulled pork is hazardous.'
- culy.nl
'A gorgeous book for boys you want to give to any man with a boy deep inside.'
De Telegraaf
Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Cateringbedrijf Smokey Goodness. In 2010 begon hij met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. En met succes, het resultaat is onder meer de vestiging van BBQ-restaurant Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen en The Rough Kitchen in Amsterdam. Meerdere boeken uit zijn Smokey Goodness-bestsellerserie zijn uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar, en er zijn inmiddels meer dan 375.000(!) exemplaren verkocht. De Smokey-serie is ook verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika.