Alle singles verzamelen! Emma de Thouars kookt al jaren voor zichzelf en doet niets liever. In Solo deelt ze recepten en geeft ze slimme tips over boodschappen doen voor één en restjes opmaken. Want in je eentje krijg je natuurlijk nooit die hele bloemkool/spitskool/zak spinazie of dat blik bonen op.
Verwacht veel lekker-op-alles-sauzen en groenten die je op verschillende manieren kunt verwerken zodat je nooit de hele week hetzelfde hoeft te eten. Met realistische recepten, want ja, koken voor jezelf is de ultieme manier van selfcare, maar vaak ben je aan het einde van de dag moe en wil je snel iets lekkers eten. Denk aan groentefritters, geen-werk-salades, deconstructed gimbap, labneh met toppings, brothy beans en boterkoek of een snack voor één.
Speciaal voor kleine keukens. Zonder grote apparaten en met een beperkte voorraadkast kun je alsnog de sterren van de hemel koken.
Emma de Thouars is culinair schrijver en receptontwikkelaar. Ze heeft een grote voorliefde voor de Aziatische en Chinese keukens, en brengt dan ook zo veel mogelijk tijd door aan die kant van de wereld. Alle culinaire inspiratie die ze daar opdoet vind je op haar Instagram (@emmadethouars). Daarnaast is ze wekelijks te horen in de podcast Opscheppers, schrijft ze receptcolumns voor Het Parool en kun je lid worden van haar online platform Emma’s Eetclub. Eerder schreef ze de kookboeken Amazing Asia, Emma’s Amazing Asia vega en Tofu, die laatste stond op de shortlist van Het Gouden Kookboek 2022.