• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Spanning & Thrillers

Nederlandstalige thrillers

Triple Cross

Triple Cross

James Patterson
€ 22,99
Alter ego

Alter ego

Esther Verhoef
€ 29,99
Spoorloos

Spoorloos

Garry Disher
€ 23,99
IJskoude leugens

IJskoude leugens

Eva Björg Aegisdóttir
€ 20,00
Cultus

Cultus

Camilla Läckberg
€ 24,99

Engelstalige thrillers

The Ferryman

The Ferryman

Justin Cronin
€ 19,95
Sparring Partners

Sparring Partners

John Grisham
€ 11,50
The Paris Apartment

The Paris Apartment

Lucy Foley
€ 11,50
My Annihilation

My Annihilation

Fuminori Nakamura
€ 12,95
The Silent Patient

The Silent Patient

Alex Michaelides
€ 11,50
The Quantum Solution

The Quantum Solution

Lustbader Eric Van Lustbader
€ 23,95

Bekijk aanbod Spanning & Thrillers

Thriller of spannende fictie is een genre dat zich richt op het boeien en entertainen van lezers door middel van een verhaal vol spanning, actie, mysterie en/of horror.

Rubriek
Bindwijze
Taal
Prijs
Verfijn Sluit

167.591 resultaten gevonden voor Spanning & Thrillers

Kenmerken van thrillers

Thrillers zijn verhalen die de lezer vanaf het begin weten te boeien door middel van verschillende spanningselementen. De plot is vaak complex en bevat verschillende wendingen en verrassingen. De lezer wordt vaak in de rol van detective geplaatst en krijgt verschillende aanwijzingen om het mysterie van het verhaal op te lossen. Thrillers kunnen ook inspelen op de emoties van de lezer door bijvoorbeeld horror- of romantische elementen toe te voegen.

Subgenres van thrillers

Er zijn verschillende subgenres van thrillers, waaronder psychologische, historische, esoterische, politieke en misdaadthrillers. Psychologische thrillers zijn thrillers waarin de psyche van de personages centraal staat. Vaak wordt er gespeeld met de perceptie van de lezer en de personages, en worden er psychologische spelletjes gespeeld om het verhaal spannend te maken. Een bekende auteur van psychologische thrillers is Gillian Flynn, met haar boek "Gone Girl". Historische thrillers zijn thrillers die zich afspelen in het verleden en gebruik maken van historische gebeurtenissen, personages en/of locaties. Dit subgenre combineert vaak de elementen van een spannende thriller met historische achtergronden. Een bekende auteur van historische thrillers is Dan Brown, met zijn boek "De Da Vinci Code". Esoterische thrillers zijn thrillers waarin bovennatuurlijke elementen en/of magie een belangrijke rol spelen. Dit subgenre richt zich vaak op geheime genootschappen en verborgen kennis. Een bekende auteur van esoterische thrillers is Umberto Eco, met zijn boek "De Naam van de Roos". Politieke thrillers zijn thrillers waarin politieke macht, complotten en/of intriges centraal staan. Vaak spelen deze verhalen zich af in een politiek instabiele omgeving en worden er politieke machtsspelletjes gespeeld. Een bekende auteur van politieke thrillers is Tom Clancy, met zijn boek "The Hunt for Red October". Misdaadthrillers zijn thrillers waarin de focus ligt op het oplossen van een misdrijf. Dit subgenre bevat vaak verschillende plotwendingen en aanwijzingen die leiden tot de ontknoping van het verhaal. Een bekende auteur van misdaadthrillers is Agatha Christie, met haar boeken over Hercule Poirot en Miss Marple.