0

Spion buiten dienst

John le Carré

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, de volgende dag geleverd.
 • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 23,99
Omschrijving

Spion buiten dienst is de 25ste thriller van meesterverteller John le Carré en schetst een angstaanjagend actueel beeld van onze wereld.

Nat, een 47-jarige veteraan van de geheime inlichtingendienst van Groot-Brittannië, gelooft dat zijn jaren bij de geheime dienst voorbij zijn. Hij is terug in Londen met zijn vrouw, de zachtmoedige Prue. Maar met de groeiende dreiging vanuit het Moskou Centrum heeft het kantoor nog een taak voor hem. Nat zal De Haven overnemen, een overbodig geworden onderstation van London General, samen met het uitschot van alle spionnen. Het enige lichtpuntje in het team is de jonge Florence; zij heeft haar ogen gericht op het Russische ministerie en op een Oekraïense oligarch, die een vinger in de Russische pap heeft.

Nat is niet alleen een spion, hij is ook een gepassioneerde badmintonspeler. Zijn vaste maandagavondtegenstander, de introspectieve en eenzame Ed, is een stuk jonger dan hij. Ed heeft een hekel aan de Brexit en Trump, en hij haat zijn baan bij een zielloos mediabureau. Het is uitgerekend Ed die Prue, Florence en Nat op het pad van de politieke woede zal brengen, die hen allemaal zal verstrikken.Spion buiten dienst, is een plezier om te lezen.Hij is 88 jaar, maar ex-spion John le Carré is nog even scherp, geestig en kritisch als toen hij in 1963 zijn naam vestigde met Spion aan de muur.Lees Spion buiten dienst, de vijfentwintigste thriller van John le Carré, de 88-jarige grootmeester van het spionagegenre.Spion buiten dienst is een vitale, intelligente en urgente roman. Met scherpe commentaren op de Russische oligarchen die Londen opkopen en de dubieuze band tussen Poetin en Trump.Het schrijfplezier spat af van de urgente nieuwe thriller van John le Carré. ****Spion buiten dienst is opnieuw een 'echte Le Carré.' Prachtig opgebouwd plot, goed uitgediepte karakters en een schrijfstijl die zoveel meer is dan het niveau dat lezers in een spannend boek verwachten.Le Carré schrijft literair proza dat beduidend meer biedt dan een plot.Op zijn 88ste is ex-spion John le Carré nog niet klaar met de wereldpolitiek. In een gelaagde, geestige thriller spoort hij de lezer aan de Brexit toch nog eens te overdenken."Spion buiten dienst is de beste roman die John le Carré sinds lang heeft geschreven"“Hoewel hij 88 is, toont John le Carré in Spion buiten dienst dat hij nog altijd de grootmeester van het genre is.”'John le Carré is still going strong' *****John le Carré is geboren in 1931 en studeerde aan de universiteiten van Bern en Oxford. Tijdens de Koude Oorlog werkte hij enige tijd bij de Britse Inlichtingendienst. Al meer dan vijftig jaar schrijft John le Carré romans die onze tijd karakteriseren, van zijn buitengewone romans over de Koude Oorlog tot zijn indrukwekkende schildering van de ‘War on Terror’ in zijn meest recente roman Een broze waarheid. Dit voorjaar keken 1.2 miljoen mensen naar de spectaculaire tv-serie The Night Manager.

Specificaties
 • Uitgever
  Luitingh Sijthoff
 • Vertaler
  Rob van Moppes
 • Druk
  1
 • Verschenen
  okt. 2019
 • Bladzijden
  336
 • Genre
  Fictie / Literatuur
 • Afmetingen
  228 x 151 x 28 mm
 • Gewicht
  491 gram
 • EAN
  9789024586356
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

De opgang

De opgang

Stefan Hertmans
€ 24,99
Mrs. Degas

Mrs. Degas

Arthur Japin
€ 23,99
In corontaine

In corontaine

Youp van 't Hek
€ 12,50
Stoorzender

Stoorzender

Arjen Lubach
€ 20,99
Het mysterie van kamer 622

Het mysterie van kamer 622

Joël Dicker
€ 24,99