0

Splinter Chabot signeert afgelast

Splinter Chabot signeert afgelast
wo 25 november 202016:30 - 17:30
georganiseerd door Donner

Wegens persoonlijk omstandigheden afgelast. Splinter Chabot signeert zijn nieuwe bundel 'Roze brieven' en 'Confettiregen'. In 'Roze brieven' zijn de meest bijzondere brieven verzameld door Splinter zelf met daarbij de reacties die hij heeft gestuurd. Voor alle lezers van 'Confettiregen' en voor iedereen die worstelt met zijn of haar identiteit zal 'Roze brieven' een waardevolle bron van herkenning zal zijn. Een intieme en ontroerende bundeling waarin een belangrijke boodschap weerklinkt: Het wordt beter.

  • Entree: Wegens persoonlijke omstandigheden afgelast.
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

 

Confettiregen – Splinter Chabot en de durf om jezelf te worden 

Confettiregen is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Als in een sprookjeswereld. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens sommigen gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes bestemd zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen. 

Aan de hand van drie bepalende ontmoetingen in zijn jeugd, komt Wobie steeds meer over zichzelf te weten. Naarmate hij ouder wordt ontdekt hij langzaam maar zeker dat hij anders is dan zijn broers, anders dan zijn meeste klasgenoten, anders dan wie hij dacht te zijn. Anders dan wie hij wilde zijn. Langzaam sluipt er een grijze mist in zijn leven, en begint hij iets te ontdekken dat eerst genegeerd, vervolgens gevreesd, maar uiteindelijk gevierd wordt. Dit boek is een dagboek van die worsteling en die zoektocht. 

Confettiregen is niet alleen een geweldig verhaal om te lezen maar ook een belangrijk boek dat verschillende generaties herkenning zal geven en verschillende generaties zal raken. 

© Anton Corbijn

Splinter Chabot (1996) is programmamaker, politieke junkie en rasoptimist.
David Bowie en Prince zijn zijn voorbeelden; vrijgevochten individuen die voor Splinter het leven lieten dansen. Splinter is onder andere bekend van het programma SPLINTER, in de politiek en als tafelheer bij DWDD. Daarnaast presenteerde hij samen met Roos Moggré het radioprogramma Proost! In maart 2020 debuteerde hij met CONFETTIREGEN.