0

Star Trek - The official poster collection

Star Trek - The official poster collection
do 24 september 2020

door Leon van Vliet | Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Ramsjspecialist en liefhebber Leon (may he live long and prosper...) heeft dit keer iets heel moois voor alle echte Trekkies.

In 1966 werd de Science-Fiction televisieserie Star Trek voor het eerst uitgezonden in Amerika. De bedenker, Gene Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller-dan-het-lichttechnologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten.

De verhalen in de diverse Star Trekmedia volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt. Dat ging er in als koek zou je denken. Maar niets was minder waar. Na het eerste seizoen wilde men eigenlijk al de stekker er uit halen. De slechte kijkcijfers waren geen basis om door te gaan maar men deed het toch. En van af dat moment ging het al maar beter. Er volgde zelfs een tweede en een derde seizoen. En daarna ging men door. Uiteindelijk groeide het Star Trekuniversum uit tot een succesvolle mediafranchise met ondertussen zeven televisieseries, een animatieserie, dertien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestond er tussen 1998 en 2008 in Las Vegas een Star Trekattractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trekconventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies' of 'trekkers'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. Star Trek is voor altijd. Wen er vast maar aan.

Speciaal voor fans van het allereerste uur, voor de echte Trekkies, is er nu bij Donner de Star Trek Official Poster Collection te koop. Het is zo jaren 60 dat je er helemaal vrolijk van wordt. De posters, 32 mooie glossy afbeeldingen ( A3 formaat ) op stevig papier in totaal zijn een dwarsdoorsnede van de originele Star Trek en zijn bemanning. Niet alleen het beroemde ruimteschip maar ook Captain Kirk, Mr Spock, Scotty, Mr Sulu, Uhura en Dr.McCoy. Ze zijn er allemaal. En zelfs een mooie foto van de Gorn. Het lelijke groene, onhandige en vooral erg trage monster waartegen James T. Kirk het moest opnemen in de legendarische aflevering “Arena”.

Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its continuing mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no one has gone before. Nou ja, misschien alleen dan bij Donner. Want daar ligt dat leuke posterboek. Voor slechts 7,50. Warp speed 8 zou ik zeggen...

Leon van Vliet
Leon van Vliet Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Over Leon van Vliet

Als er ergens een voordeeltje te behalen valt is Leon er als de kippen bij. Hij koopt in binnen- en buitenland de mooiste boeken in voor weinig geld. Daar wordt u als klant dan uiteindelijk weer blij van.