0
Statistiek in stappen
Statistiek in stappen

Statistiek in stappen

Nel Verhoeven

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
 • Niet leverbaar.
 • Niet op voorraad in onze winkel
€ 32,00
Omschrijving

Statistiek is een van de minst geliefde onderdelen van veel hbo-studies. Veel studenten schrikken onder andere van de vele formules. In Statistiek in stappen, een praktisch leerboek over statistiek, is echter gekozen voor een verfrissend toegankelijke insteek. De nadruk ligt niet op de formules achter de technieken (hoewel deze wel worden uitgelegd), maar meer op de praktische toepassing ervan.
Statistiek in stappen legt op logische wijze uit hoe een bepaalde techniek werkt, waar deze voor gebruikt wordt en op welke onderzoeksvragen deze techniek kan worden toegepast. Met relevante herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Het maakt statistiek tot een handig instrument dat je kunt gaan toepassen bij het verwerken van kwantitatieve gegevens.

Over de inhoud
Dit praktische leerboek over statistiek stimuleert je om zelf aan de slag te gaan en sommen te maken. Dit lukt doordat de schrijfstijl beknopt en toegankelijk is; gericht op beginners in het vak. Elk hoofdstuk geeft duidelijke leerdoelen, bevat checkpoints (vragen die checken of de student de stof heeft begrepen) en opdrachten. Met dit boek in de hand kunnen uw studenten zich goed voorbereiden op het maken van hun scriptie of afstudeerproject.

Nieuwe druk up-to-date dankzij nieuw materiaal
In deze herziene tweede druk zijn nieuwe voorbeelden, checkpoints en opdrachten opgenomen. Hierdoor sluit het boek goed aan bij de actualiteit. Daarnaast zijn een aantal onderdelen zorgvuldiger uitgelegd, zodat studenten de theorie beter op zich in kunnen laten werken.

Extra materiaal
Een introductie op het boek ziet u in het volgende demofilmpje. Daarnaast krijgt u toegang tot www.statistiekinstappen2edruk.nl] voor handige extra's om uw lespraktijk te ondersteunen, zoals presentaties, relevante links en extra oefenmateriaal.
Uw studenten krijgen met dit boek toegang ook tot www.statistiekinstappen2edruk.nl. Daarop vinden ze extra materiaal om de theorie uit Statistiek in stappen te oefenen en beter te begrijpen. Denk aan:
* de uitwerkingen van de opdrachten en checkpoints uit het boek;
* een oefententamen;
* handige keuzediagrammen;
* een introductie op en extra uitleg over zowel Excel als SPSS;
* de datasets uit het boek en een aantal voorbeelddatasets om zelf mee te oefenen.

Doelgroep
Hbo-studenten en bachelor Wo-studenten die het vak Statistiek of Kwantitatief onderzoek volgen. Daarnaast is het zeer geschikt als naslagwerk voor mensen die kwantitatieve onderzoeksgegevens willen verwerken.

Nel Verhoeven
Nel Verhoeven (1961) is de Dean van de Academy of Business Administration aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van praktijkonderzoek en het ontwikkelen en verzorgen van lesprogramma's Onderzoek & Statistiek voor het hoger onderwijs. Ze schreef meerdere studieboeken op het gebied van methodologie, waaronder de bestseller Wat is onderzoek? Ook ontwikkelt zij digitale tools die het lesmateriaal ondersteunen.

Specificaties
 • Uitgever
  Boom
 • Druk
  2
 • Verschenen
  jan. 2017
 • Bladzijden
  304
 • Genre
  Mens & maatschappij
 • Afmetingen
  241 x 171 x 16 mm
 • Gewicht
  594 gram
 • EAN
  9789058758118
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Evidence-based diëtetiek

Evidence-based diëtetiek

M. Former-Boon
€ 35,00
Mijn ontelbare identiteiten

Mijn ontelbare identiteiten

Sinan Çankaya
€ 22,99
Confettiregen

Confettiregen

Splinter Chabot
€ 21,99
Met ons gaat het nog altijd goed

Met ons gaat het nog altijd goed

Peter Hein van Mulligen
€ 20,99
Antropologie en sociaal werk

Antropologie en sociaal werk

John ter Horst
€ 35,95