0

Steeds leuker is beste spirituele boek van 2018

Steeds leuker is beste spirituele boek van 2018
di 13 februari 2018

Het boek Steeds leuker van Jelle Hermus (Kosmos Uitgevers) is gekozen tot het Beste Spirituele Boek 2018. De prijs is uitgereikt uitgereikt aan Hermus in het KRO-NCRV programma Jacobine op Zondag op NPO2.

In totaal zijn er meer dan 15.000 stemmen uitgebracht, waarvan de overgrote meerderheid op Steeds leuker. Jelle Hermus richtte in 2004 de site soChicken.nl op en schrijft sindsdien voor het platform. Steeds leuker is zijn eerste boek.

Een leven waarin vrijheid, blijheid en betekenis de boventoon voeren: wie zou daar ‘nee’ tegen zeggen? Lastiger wordt het antwoord op de vraag hoe zo’n leven te verwezenlijken is. Maar Jelle Hermus weet raad. Hij neemt de lezer aan de hand en nodigt haar met een aanstekelijke luchthartigheid uit om strategischer te leven,en om open deuren niet te schuwen, maar ze juist te gebruiken om door muren heen te lopen’, aldus het rapport van het comité.

De andere genomineerde titels waren: Gewoon god van Philip Troost (Kok), Rebible van Inez van Oord (Kosmos Uitgevers), In het oranje ochtendlicht van Nina Riggs (Ambo|Anthos), De kracht van betekenis van Emily Esfahani Smith (uitgeverij Ten Have) en De kracht van stilte van Kankyo Tannier (Xander Uitgevers).

Een comité bestaande uit Jacobine Geel (theologe en presentatrice KRO-NCRV), Marije van Beek (redacteur Trouw), Kitty Geerts (Boekhandel de Kler te Leidsenhage) en Bea Rigter (Idea) heeft de shortlist samengesteld. Vorig jaar werd Rusteloosheid van Ignaas Devisch bekroond tot Beste Spirituele Boek 2017.

Bron: CPNB